Beatles

Паралелен свят без Бийтълс?

Трейлър за филма Yesterday.

Понякога на една концепция й е нужен съвсем малък фантастичен елемент, за да стане наистина интересна. Такъв е случаят на филма Yesterday, името на който е взето от най-известната песен на Бийтълс. В него главният герой се озовава в свят, където легендарната група никога не е съществувала. Той е свободен да изплагиятства песните им и да стане известен, но дали ще му се удаде?

Бутон за зареждане на YouTube видео

Yesterday изглежда предимно като романтична комедия с лек фантастичен привкус, но сигурно ще бъде интересен за музикалните фенове. Филмът представя светът точно такъв, какъвто би бил сега, ако Бийтълс не бяха съществували. Разбира се, прехласването на девойките по песните, изпяти от героя на Химеш Пател, е леко изкуствено, но то трябва да покаже, че всеки, който би могъл да ги създаде, е щял да постигне успеха на Бийтълс. Дали е така, няма как да знаем, но можем да си представяме.

Режисьор на филма е Дани Бойл, който на света е известен предимно с „Бедняка милионер“ и „Наистина любов“, а на нас – със зомби-филма „28 дни по-късно“. Човекът има разнообразни таланти, така че очакваме да се е справил и сега.

Yesterday излиза на 28 юни, като още не е сигурно дали ще го дават и у нас, но е доста вероятно.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата