evil-dead-rise-alyssa

Първи кадри от следващата част на „Злите мъртви“

Брус Кембъл промотира петия филм от поредицата – Evil Dead Rise.

Evil Dead е култова хорър поредица, която започва като долнопробен филм на ужасите и постепенно се развива като хорър комедия. Тя е може би най-важната част от кариерите на Сам Райми и Брус Кембъл – режисьора и главния актьор, които стават популярни благодарение на нея. Историята на главния герой завърши в сериала „Аш срещу злите мъртви“, който не е никак лош. След това „Злите мъртви“ бяха римейкнати в успешен четвърти филм.

Сега е време за петата част от филмовата поредица – Evil Dead Rise. Заглавието може и да е банално, но пък филмът изглежда доста добре и явно ще заложи на по-сериозен ужасии. Историята и героите ще са нови – ще става дума за семейство от две сестри и децата на едната, при което майката е обладана от демон. За първи път мястото на събитията не е хижа в гората, а апартамент в града.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Сред актьорите може би разпознавате майката – това е Алиса Съдърланд от „Викинги“ и „Мъглата“. Сам Райми и Брус Кембъл не са директно ангажирани със сценария или режисурата, но са изпълнителни продуценти, така че сигурно все с нещо са подпомогнали процеса (или просто са получили един хонорар, за да могат други да използват имената им за маркетинг – не е невъзможно).

Промоционалната кампания започна с туитъра на Брус Кембъл, който пусна кратко обръщение и малко откъсче от филма, за да надъха феновете за трейлъра.

Премиерата е на 21 април.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата