boy kills world

Постапокалиптична екшън оргия в Boy Kills World

Бил Скарсгард играе Момче, което ще изтреби постапокалиптичните си врагове, докато си се шегува на ум.

Екшъните по принцип не са жанр, който се отличава с дълбочина или оригиналност, но от време на време излиза нещо, което си струва да се види, защото все пак се старае да направи нещо добре или пък да се отличи някак от масата. В тази ниша се заявява „Момче убива свят“ от продуцента Сам Райми. Вижте направо трейлъра му:

Бутон за зареждане на YouTube видео

С хумор, кървища и нестандартни сцени Boy Kills World впечатлява още отсега. Има интересни имена и сред актьорския състав – освен Бил Скарсгард (който игра култовия клоун в „ТО“) разпознаваме още Фамке Янсен („Х-мен“, „Хемлок Гроув“), Джесика Рот („Честита смърт“), Мишел Докъри („Абатство Даунтън“), Брет Гелман („Странни неща“) и Шарлто Копли („Чапи“, „Окръг 9“).

Разказва се за глухонямо момче на име Момче, чието семейство е избито от матриарха на постапокалиптичен свят, и сега ще отмъщава. Както се вижда, въпреки че то не говори с другите, има богат вътрешен свят и диалог, който именно ще придава чара на персонажа му (няма да са само плочките на корема). Междувременно пък го тормози малката му сестра-бунтарка. За мисията на живота си Момче тренира с мистериозен шаман и решава да удари точно в навечерието на ежегодното редуциране на населението.

Премиерата е на 26 април, макар и за съжаление само по американските кина (засега).