the-unholy

Дева Мария или Сатаната дават силата на младо момиче да лекува?

Трейлър за филма The Unholy на Сам Райми.

Сам Райми проби навремето с филмите „Злите мъртви“ и сериалите „Херкулес“ и „Зина: принцесата-войн“, а след това циментира легендарния си статут с трилогията „Човека-паяк“. Новият му проект е филм на ужасите, а в главната роля е любимецът ни Джефри Дийн Морган („Живите мъртви“, „Свръхестествено“). Сюжетът е изграден около младо момиче, което получава свръхестествената сила да лекува, но тази благодатна способност се оказва изпратена не точно от Бог… Героят на Морган е журналист, който ще задълбае в историята й.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Въпреки че маркетингът акцентира върху Сам Райми като продуцент, сценарист и режисьор всъщност е Еван Спилиотопулос – сценарист на „Херкулес“ (но не сериала на Сам Райми, а филма със Скалата), „Красавицата и звяра“ (филма от 2017 г.) и „Ангелите на Чарли“ (филма от 2019 г.). Ако ви притеснява, че работата му е предимно по римейкове и не се е доказал със собствен материал, ще ви успокоим, че и тук няма да го направи – филмът всъщност е адаптация на романа Shrine от Джеймс Хърбърт. Авторът е един от най-влиятелните британски писатели и е аплодиран за дълбоките си сюжети. Това ни дава надежда, че колкото и да осакатят материала от източника, все може да остане достатъчно добро от него, за да се получи приличен филм.

Премиерата на „Нечестивата“ е на 2 април, но тя не важи за България – тук може и да не я дочакаме на кино (ако изобщо имаме работещи кина през април).

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата