2 коментара
star-wars-the-rise-of-skywalker

Първи тийзър за „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“

Последната част от основната сага Star Wars най-накрая показва първи кадри. Нека разгледаме в детайли какво ни показват те.

Доживяхме и до това събитие – първия трейлър за Епизод ІХ (въпреки че официално Дисни иска да изтрие номерацията на епизодите от съществуването им). Разбира се, в него не виждаме почти нищо от сюжета на филма, от който се очаква да завърши сагата на семейство Скайуокър, но все пак има някои вълнуващи елементи, както и обявено подзаглавие:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Какво забелязваме в тези кадри? Фокусът е върху главните герои, включително принцеса/генерал Лея Органа (покойната Кари Фишър, за чиято поява са използвани стари кадри) и поостарелия Ландо Калрисиан, който се завръща на своя Хилядолетен сокол заедно с Чубака. При последния ще бъде интересно да видим дали ще се спомене детайла от „Соло: История от Междузвездни войни“, където разбрахме, че съзнанието на андроида, с когото Ландо имаше любовна история, е вградено в космическия кораб. Имаме и ново сладко роботче, застанало до ВВ-8, което ще се казва D-0 (или Дио). Император Палпатин също се завръща, по-засмян от всякога, като в ролята отново влиза Иън Макдиърмит (героят уж умря в Епизод VІ „Междузвездни войни: Завръщането на джедаите“).

Къде точно е Рей не е сигурно, но „Междузвездни войни“ обича пустинните планети. Най-вероятно това е или Татуин, където започна първата трилогия, или нейната родна Джаку (но по-вероятно Татуин). Рей явно вече е пълнокръвен джедай, а свидетелство за това е лазерният й меч, който тя би трябвало сама да е поправила/направила. Но въпреки че девойката вече знае как да си борави с това оръжие, тя не се е отказала и от пистолета на Хан Соло. От друга страна, Кайло Рен също се развива – неговата маска се завръща, чрез която той вероятно ще подчертае злодейството си и отново ще се свърже със спомена и представата за дядо му, Дард Вейдър (а може би и със самия Палпатин?). Най-вълнуващото място, показано в тийзъра, май е Ендор – планетата, над която кръжеше Звездата на смъртта. Групичката главни герои ще се озове и там, за да посети една от колосалните отломки.

Как да тълкуваме заглавието, засега не знаем. Все пак, Люк е мъртъв, а Лея едва ли има голяма роля, след като не е имало възможност за заснемане на нови сцени с актрисата. Най-вероятно няма да се окаже, че Рей е Скайуокър (Раян Джонсън уби тези шансове), по-скоро Кайло Рен ще се осъзнае, ще се прехвърли към добрата страна и ще убие Палпатин веднъж завинаги. Все още обаче е рано, за да сме сигурни в каквото и да било и само си подхвърляме разни фен-теории.

Премиерата на Star Wars: The Rise of Skywalker (българското име от заглавието на статията още не е официално) е на 20 декември. Дотогава феновете ще са простили на Дисни за „Последните джедаи“ и ще са готови да се завърнат в кината.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата