The-Nun-1

Първи тийзър за „Монахинята“

The Nun обещава да представи най-мрачната история от вселената на The Conjuring.

The Conjuring не беше най-оригиналният хорър филм на всички времена, но беше отлично направен и излезе в точния момент. Благодарение на успеха му, той има едно продължение и едно разклонение с две продължения – „Анабел“. Сега ще видим още едно разклонение по култов образ от тази вселена – „Монахинята“. Първите кадри от нея са по-скоро тийзър, отколкото трейлър, но задават общия тон на филма и дават гръмки обещания:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Клипчето е излъчено още на Комик-кон 2017 в Сан Диего, но чак сега става достояние за масовата публика. В главната роля е Таиса Фармига („Зловеща семейна история“), която е и по-малка сестра на актрисата от „Заклинанието“, Вера Фармига. Създателят на тази филмова вселена, Джеймс Уан, пък е един от сценаристите, заедно с Гари Доберман от „То“, „Анабел“ и „Анабел: Сътворението“.

Когато млада монахиня от манастир в Румъния се самоубива, свещеник с трудно минало и послушница на прага на последните си клетви са изпратени от Ватикана да разследват. Заедно те откриват мрачната тайна на ордена. Рискувайки не само живота си, но и вярата и душите си, те се изправят срещу зла сила (демона Валак), а манастирът става бойно поле за живите и прокълнатите.

Премиерата е на 7 септември.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата