2 коментара
da vincis demons banner

Излезе първият трейлър за „Демоните на Да Винчи”

Starz няма да се ограничават само с Да Винчи – телевизията е купила и подготвяния от Роналд Мур проект Outlander.

Наскоро телевизия Starz представи на Нюйоркския комик кон новия си исторически сериал с фентъзи елементи „Демоните на Да Винчи”. От панела на шоуто стана ясно, че ще видим един различен Леонардо Да Винчи – млад и изпълнен с енергия – по-скоро екшън-герой, отколкото самотен гений. Първият едноминутен трейлър на сериала доизгражда този образ, той излезе в интернет преди дни, и след като първо беше достъпен само за зрителите от САЩ, вече може да се види от всеки потенциален фен навсякъде по света:

http://www.youtube.com/watch?v=elVm0lURWG0

В един от по-скандализиращите за американската публика (или поне онази част от нея, която е чела нещо за Леонардо Да Винчи) моменти в трейлъра Леонардо (Том Райли) се отдава на плътски страсти с Лукреция Донати (Лора Хадък). Според популярното становище, Леонардо Да Винчи е бил с хомосексуална ориентация (някои самопровъзгласили се за интелектуалци дори твърдят, че Мона Лиза е автопортрет в женски дрехи). Всъщност, в този сериал Леонардо, подобно на капитан Джак Харкнес от „Доктор Кой”, ще проявява интерес и към двата пола. При всички положения, това не е от толкова съществено значение за качеството на сценариите, а и вече беше обявено, че екипът не се е стремил към историческа точност. Който търси такава ще трябва да се ограничи с документални филми.

Изображение с име: davincitrailer_sid-1024x575
"Смъртта на един човек, отватя вратите за раждането на следващия" - дали учителят на Леонардо му обяснява механизма на прераждането?

Освен вече обявените членове на актьорския състав, в трейлъра виждаме още едно познато лице – Александър Сидиг („Стар трек: Космическа станция 9”). Той ще бъде ментор на Леонардо и ще му разкрива мистериите на света.

През последната седмица излезе още една новина, която би трябвало да вдигне нивото на телевизия Starz – сериалът Outlander, режисиран от Роналд Д. Мур, който до скоро беше само проект, ще бъде излъчен от именно тази телевизия. Това вероятно е добър знак за бъдещето на сериала, тъй като каналът се слави с добро отношение към сериалите си (въпреки спирането на „Камелот“ и проблемите с „Торчууд“). Доскоро се предполагаше, че „Чужденец“ може да бъде излъчен от телевизия SyFy, която щеше да наложи повече цензура, а и напоследък има лоша слава след спирането на „Еврика“ и „Старгейт: Вселена“.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата