2 коментара
hgm1

Първи трейлър за следващите Игри на глада

В „Игрите на глада: Сойка присмехулка – първа част“ Катнис става символ на съпротивата срещу диктатурата на Капитола.

Ликувайте, фенки и фенове на „Игрите на глада“ – трейлърът за следващия филм от антиутопичната поредица вече е онлайн!

Бутон за зареждане на YouTube видео

Както може да се очаква, „Сойка-присмехулка – първа част“ ще проследи как Катнис Евърдийн (Дженифър Лорънс), победителката от последните проведени докрай Игри на глада, се превръща в символ за растящата съпротива сред Панемските окръзи срещу управлението на президента Сноу (Доналд Съдърланд). Трейлърът ни показва и няколко ключови фигури от следващите й приключения като Плутарх Хевънсбий (Филип Сиймур Хофман), дезертиралия уредник на игрите, президент Койн (Джулиан Мур), властваща над митичния окръг 13, и Кресида (Натали Дормър), боец от съпротивата.

Като цяло засега изглежда, че Mokingjay – Part 1 ще бъде по-скоро подготовка за втората част, в която ще се случат всички по-важни неща. Разбира се, важна сюжетна линия ще бъде тази на Пийта (Джош Хъчърсън), за когото последно разбрахме, че е в плен на Капитола. Филмът ще послужи и за запознаването ни с Окръг 13, откъдето ще се води борбата оттук нататък.

Така или иначе, модата да се разделят последните части от книжните поредици на два филма не е нова. Предстои да видим дали феновете ще реагират позитивно в този случай или ще има разочаровани от липса на действие в първия филм и липса на достатъчно добро въведение във втория, както беше при „Хари Потър“ и „Здрач“.

„Игрите на глада: Сойка присмехулка – Част 1“ излиза на 21 ноември.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата