sting

Подхранете арахнофобията си с този трейлър

Филмът Sting няма да има широко разпространение, но изглежда като нещо, което трябва да се гледа от хора със страх от паяци.

Гигантските насекоми не са рядкост във фантастиката и хорърите, като обикновено не събират големи бюджети и не се маркетират като блокбъстъри, защото концепцията хем е абсурдна, хем е отблъскваща. Но от време на време излиза по нещо, което определено си заслужава да се гледа. Филмът „Жило“ изглежда точно такъв – с нереално голям и гладен паяк, но и с добър сетинг – стара жилищна сграда в затрупан от сняг град. На кого можеш да разчиташ за помощ, ако те нападне този урод на такова място – на бабата със странния акцент от втори етаж или на изтормозената от деца и работа съседка вдясно от твоя апартамент? Ясно е, че си обречен…

Бутон за зареждане на YouTube видео

Идеята с подсвиркването, колкото и да е смешна, всъщност е доста добра. Паяците по принцип са безшумни, така че асоциирането на чудовището с някакъв звук и използването му за анонсиране на появата на гадта е полезно за натрупването на напрежение.

Сценарист и режисьор е австралиецът Киа Роуч-Търнър, известен само сред ценителите, предимно с Wyrmwood: Road of the Dead.

За съжаление, Sting няма да минава по нашите кина, но със сигурност ще намерим начин да го гледаме, стига да поискаме. Премиерата му в САЩ е на 12 април.