The Gifted

Подробности за The Gifted

Сериалът във вселената на „Х-мен“ започва след малко повече от месец.

Въпреки че изглежда относително интересен, предстоящият сериал The Gifted сякаш не събира достатъчно интерес. Затова и маркетингът полага двойни усилия да го промотира, бомбардирайки публиката с трейлъри и материали. Тук ще ви покажем всичко по-интересно до момента, включително и описания на героите. Има и по-стари материали – трейлър от comic-con и първи новини и кадри.

Припомняме, че в „Надарените“ ще става дума за две деца, които се оказват мутанти със свръхспособности. Техният баща лови такива като тях, а майка им е съгласна с политиката на правителството, но щом разбират за ситуацията им, цялото семейство ги подкрепя и бяга от властта заедно с тях. Пътят им ги среща с други преследвани мутанти, изправя ги пред много предизвикателства и драматични моменти.

Започваме с последния трейлър, който задълбава повече в тези елементи от сюжета, които досега не бяха известни – първите прояви на суперсилите на децата в семейството. Акцентът е върху драмата и сплотеността на семейството.

https://www.youtube.com/watch?v=XyScVAJxKYc

Също като „Легион“, „Надарените“ няма да бъде типичен комиксов сериал. Той ще разказва личните истории на героите си и няма (поне засега) да включва грандиозни битки и спасяване на света. Мащабите ще са доста по-малки, героите няма да са в шарени костюми, нито ще могат да разчитат на почти магически джаджи и технологии. Пресичане с филмите от „Х-мен“ вселената не се очаква, но пък вероятно ще има обяснение за това какво се случва с мутантите, та нашите герои да са сами и безпомощни.

Ако сте гледали филмите по „Х-мен“, сигурно се досещате защо хората искат да елиминират мутантите. Традиционните човеци се чувстват застрашени от тях и не могат да допуснат да се разхождат на свобода. В сериала ще има конкретна организация, която да се занимава със залавянето и отстраняването на мутантите – Sentinel Services. За тях също има клипче, което показва стратегията им за придобиване на позитивен имидж в обществото (достатъчно е да развеете знамето на съответната страна, в случая САЩ, и да кажете „Ние сме патриоти“ – и хората са ваши). Накрая обаче една от бъдещите главни героини „хаква“ излъчването и отправя сериозно предупреждение към различните:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Ако сте мутант и живеете в такъв свят, определено има за какво да се притеснявате. Членовете на семейство Стракър тепърва ще се сблъскват с огромните промени в живота си не само като бегълци, но и като мутанти, откриващи своите сили. Властта винаги е мразела различните, но ако можете да огъвате метал с ума си или владеете телекинеза, правителството определено ще отдели особено внимание на залавянето ви. Всеки, който не е нормален, се третира като заплаха за обществото. За щастие, персонажите могат да разчитат на семейството си, както и на новите си приятели, за да оцелеят.

https://www.youtube.com/watch?v=ov105Mqg3lk

Ако държите на комиксовата страна на нещата, следващото клипче ще ви представи по-подробно мутантите, които семейството ще срещне по пътя си. Тъндърбърд има свръхчовешка сила и способност да вижда в близкото бъдеще. Блинк може да отваря портали, макар че все още се учи как точно да го прави най-добре. Поларис може да контролира всякакви метали. Еклипс пък може да изстрелва лазери или да излъчва бяла светлина от ръцете си, но изгаря всичко, до което се докосне. Той вижда в останалите мутанти семейство, но и кауза – с тях защитава себеподобните си във враждебния свят.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Лорън Стракър може да контролира въздуха и да създава щитове. Тя вече знае за силите си и ги крие от семейството си, но още в първия епизод ще й се наложи да ги използва публично. Анди пък за първи път се проявява – неговата способност засега не е напълно известна, но явно е свързана с телекинеза и разкъсване на неща със силата на ума си.

https://www.youtube.com/watch?v=c4TNgN9JRBI

От трейлърите засега отсъства Елена Сейтин (Revenge), която наскоро се присъедини към актьорския състав като Дриймър – нейната способност е да манипулира спомените на хората. Промо-материалите използват сцени от пилотната серия, а Дриймър ще се появи във втори епизод и ще бъде част от любовен триъгълник с Тъндърбърд (не се казва кой ще е третият ъгъл).

The Gifted ще можете да гледате от 6 октомври българско време нататък, когато първи епизод ще се излъчи по американската телевизия Fox.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата