THE-OMEN-GALERY

„Поличбата“ ще става на сериал

Деймиън, Антихриста, ще се развихри на малкия екран.

The-OmenАко обичате да гледате сериали за злодеи, то честито – скоро ще имате още един такъв, и то с доста култова основа. Преди няколко месеца американската кабеларка Lifetime (продуцираща „Вещиците от Ийст Енд“) обяви, че разработва нов проект по емблематичния за хорър жанра филм „Поличбата“. Днес вече сме сигурни, че той ще бъде реализиран, защото телевизията официално е поръчала първи сезон от 6 епизода!

Ако случайно не сте сигурни за какво става дума, The Omen е онзи филм (по книга на Дейвид Залцер), в който на Земята се ражда Антихриста, въплъщение на чистото зло в едно малко дете, което ще унищожи света. Семейството му не знае как да реагира и точно това води до смъртта им. Първият филм е от 1976 г. и се превръща в тотален хит. Римейкът от 2006 не е толкова успешен, но е също доста страшничък.

The Omen за малкия екран ще се развива от доскорошния изпълнителен продуцент на „Живите мъртви“ Глен Мазара. Вместо да преповтори историята обаче, той ще приеме сравнително нов подход (не чак толкова нов, ако имаме предвид следващите книги от поредицата или някои от абсолютно неизвестните продължения на първия филм) като фокусира сюжета върху порасналия Деймиън, когато силите и злото в него са още по-развити.

Въпреки че това най-вероятно означава, че няма да видим ужасяващи дечица, идеята не звучи зле. На Мазара вероятно ще му бъде трудно да направи героя си така, че хем да е достатъчно зъл, за да е верен на оригиналната концепция, хем да е достатъчно човешки, за да се свърже публиката с него. Антигероите не са рядкост в телевизията в днешно време – само си спомнете за „Декстър“ или за все още актуалния „Ханибал“. Ще стискаме палци в саундтрака да се намери място и за оригиналната тема Ave Satani от Джери Голдсмит.

Планът е първите 6 серии да са готови за началото на 2015 година, а ако сериалът пожъне успех, да му се поръча по-дълъг втори сезон за 2016 г. Още няма наети актьори, но ще ви държим в течение за новините около проекта.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата