1 коментар
the first omen

Тийзър за „Първата поличба“

За да контролираш онези, които не вярват, създай нещо, от което да се страхуват!

Завръщането на стари хорър класики с продължения и предистории продължава с „Първата поличба“ – предистория за култовия „Поличбата“ от 1976 година, в който ставаше дума за детето-Антихрист, което ще унищожи света (със сигурност унищожи семейството си и нашите детски психики навремето). През годините след това излязоха три продължения, римейк и сериал, но нито една от продукциите не надмина успеха на оригинала. Което не пречи на нова такава да опита.

Бутон за зареждане на YouTube видео

В The First Omen млада американка е изпратена в Рим, за да започне нов живот в служба на църквата. Във Вечния град тя се сблъсква с мрак, който я кара да постави под съмнение собствената си вяра, и открива ужасяващ заговор, чиято цел е рождението на живото въплъщение на абсолютното злото – Антихриста.

Тийзърът, честно казано, не вдъхновява много, но все пак прави опит да бъде по-нестандартен с вървящите назад сцени, макар и привидно без много смисъл. Музиката от интрото на „Викинги“ също е странен избор за фон. Може би текстът й е препратка към алчността на продуцентите да изцоцат концепцията докрай – „това няма да свърши добре, защото искам повече, о, дай ми повече, дай ми повече“ (пари).

Разбира се, предварителният ни хейт може и да е безпочвен – възможно е тийзърът да дава заявка за доста по-комплексен и дълбок сюжет на филм, който да е далеч от обикновените хорърчета. Няма как да знаем без да сме го гледали.

Премиерата на „Първата поличба“ е на 5 април по кината.