ostrovitqnite ttt

Посетете архипелага на Кристофър Прийст

„Островитяни“ на Кристофър Прийст е вече на пазара!

Изображение с име: ostrovitqni-cccИздателство Август пусна нов роман от най-хитовия си автор, Кристофър Прийст. На пазара вече може да намерите „Островитяни“ – поредната заплетена история, създадена с много ум от великобританския гений.

Архипелагът на сънищата е необятна мрежа от острови. Имената им са различни, в зависимост от това с кого разговаряте, а местоположението им като че ли непрестанно се променя. Едни са оформени като огромни музикални инструменти, на други живеят смъртоносни създания, трети са превърнати в място за развлечение на богатите. Из архипелага веят горещи ветрове, а в моретата му се води война между два далечни континента.

Романът е като китайски ребус и нищо не е точно такова, каквото изглежда. В него има любов, убийства, съперничество и литературни мистификации, а приятният, но определено невдъхващ доверие разказвач, изглежда преследва своя загадъчна цел. „Островитяните“ е пътевотидел на Архипелага на сънищата, където всички хора са острови, но съдбите им са тясно преплетени.

Излишно е да изреждаме всички награди на Кристофър Прийст и отличията и хвалебствията конкретно за този роман, но такива отново има в изобилие и вероятно, отново, са напълно заслужени. Другите романи на Прийст на български са „Преобърнатият свят“ (ревю) и „Престиж“ (ревю).

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата