klanica-za-charodei

Представяне на „Кланица за чародеи“ в сряда

Стефан Кръстев ще представи своя първи самостоятелен роман.

klanica-za-charodeiНа 13 май, сряда, в читалище „Николай Хайтов“ (на гърба на бившето кино „Изток“) в София от 18:30 ще се проведе представянето на първия самостоятелен роман на Стефан Кръстев, „Кланица за чародеи“. Книгата съчетава няколко фантастични поджанра, а Кръстев е един от авторите в антологията „За спасяването на света“, а е познат също и с псевдонима Стивън Джордън (споделен с негов съавтор от недалечното минало). Издава фондация „Буквите“ както в хартиен, така и в електронен формат.

За какво става дума в романа?

Принуден от обстоятелствата ганстерски бос ще избере най-странната за статуквото си резиденция, но там ще изживее онова, което ще го накара да почувства бащина любов. Дали това ще го превърне в човек или напротив?

Един агент от ЦРУ, най-абсурдния агент ще се сблъска със служби и сили пред които ще прилича на квартален доброволец, но…

Един романтичен харизматик, шампион в умението да си навлича неприятности, залитащ към света на аутсайдерите, ще надмине себе си в умението да дърпа дявола за брадата. По следите на налудничавото си видение ще се набърка между всички удари, които си разменят далеч по-големите.

Един ангел в човешко тяло ще бъде преследван от демон в човешко тяло. От красива по-красива. От чаровна по-чаровна. Момиче и жена. Чародейка и сериен убиец, по-реалистични отколкото се полага на подобни персонажи, а злото ще се окаже другаде и доста по-дълбоко отколкото изглежда.

На същото събитие ще бъде представена и антологията с разкази, наречена „Жени и вино“.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата