wonka

Приказното израстване на Уили Уонка

Вижте трейлъра за „Уонка“ – филмът-предистория на култовия персонаж от „Чарли и шоколадовата фабрика“

Пуснаха първия трейлър за Wonka – фентъзи филм, в който ще видим предистория за колоритния Уили Уонка от романа на Роалд Дал „Чарли и шоколадовата фабрика“, както и адаптацията му във филма от 1971 година „Уили Уонка и шоколадовата фабрика“. В главната роля е небезизвестният Тимъти Шаламе, но из кадрите на трейлъра разпознаваме и още звезди – Кийган-Майкъл Кий, Роуан Аткинсън, Оливия Колман, Сали Хоукинс и Хю Грант, който ще бъде боядисан в оранжево, за да изиграе Умпа-лумпа.

Бутон за зареждане на YouTube видео

От видеото разбираме, че филмът ще разкаже за това как младият Уили става известен производител на шоколад. В младините си обаче той тепърва трябва да се доказва. Уили пристига в шоколадовата столица на света и там, заедно със сирачето Кала, отваря първия си магазин. Разбира се, за да успее, той трябва да победи шоколадовия картел и да омае местните жители, за да ги превърне в свои клиенти.

Всичко изглежда приказно и магично, напълно в стила на Роалд Дал. Младият Уили Уонка е в много остър контраст с познатия си по-възрастен образ. Тук той е оптимист, изпълнен с радост и чистосърдечни намерения, докато персонажът от книгата и стария филм е сърдит и циничен.

За повече цвят, сценаристите са предвидили и музикални изпълнения.

Премиерата на „Уонка“ е на 15 декември.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата