robot and frank

Приятелство между робот и крадец на бижута

Трейлър на „Роботът и Франк“ – топлосърдечна приказка за приятелството между робот и застаряващ крадец на бижута.

Фестивалите на независимото кино останаха последното убежище на филммейкърите с оригинални идеи. Затова и продукциите, които се показват там, започват да получават все повече медийно внимание. Такъв е случаят и с „Роботът и Франк“.

http://www.youtube.com/watch?v=qrQbkjhrANs

Номинираният за оскар Франк Лангела играе ролята на Франк – пенсионер в близкото бъдеще. В неговия свят роботите са все по-често срещани помощници на хората, а старите методи – все по-излишни. Така той и неговата приятелка, библиотекарката Дженифър (Сюзън Сарандън) се чувстват безполезни. Франк има син и дъщеря (Джеймс Мардсън и Лив Тайлър), които решават да му купят робот-иконом (озвучаван от Питър Скарсгаард), който да се грижи за него в трудния период на старостта. Тук филмът се отклонява от стандартните за жанра сюжети и разкрива, че Франк всъщност е бивш крадец на бижута. Чрез престъпленията си той наказва надутите богаташи. Франк успява да накара робота да му помогне в нова серия от обири. Резултатът – странно, но стоплящо сърцето приятелство между човек и машина.

Филмът вече е спечелил любовта на критиците и зрителите на фестивала Сънданс. Похвалите са за оригиналността и емоционалността на историята, дело на сценариста Кристофър Форд и режисьора Джейк Шрайър. Въпреки това, Robot and Frank ще има скромна премиера само в някои арт-кина в САЩ на 24 август, а до България може и изобщо да не дойде.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата