2 коментара
The Woman in Black

Призрак подгонва Хари Потър

Даниел Радклиф ще изиграе главната роля във филма за призрака на „Жената в черно“.

Изображение с име: Призрак подгонва Хари Потър15 юли 2011, денят, когато по кината и в България ще излезе последният филм за Хари Потър – „Хари Потър и даровете на смъртта: Втора част“, е все още далеч, но Даниел Радклиф вече продължава своята кариера. Момчето, набор 89, явно бърза да се представи и в роля на по-възрастен човек, за да избегне типизиране на ролите си. Ако пък успее да привлече и младата си фенбаза към новите си проекти – толкова по-добре за него и продуцентите. Все пак се забелязва известна прилика в участията му – почти всички спадат към нашия жанр. Ние, естествено, нямаме нищо против момчето да се типизира в такава насока.

На 10 Февруари 2012 от Великобритания ще тръгне нов филм по кината с участието на Даниел Радклиф („Хари Потър“). „Жената в черно“ ще разказва за млад адвокат, Артур Кипс, който пристига в мистериозно имение в затънтено селце, за да уреди документите около смъртта на наглед обикновена жена. Оказва се обаче, че духът й още не е напуснал този свят. Историята, както и в „Хари Потър“, е базирана на книга – „Жената в черно“ е написана през 1983 г. от Сюзън Хил. Адаптирана е за театъра през 1987 (където се играе и до днес) и за телевизията през 1989 г. Сега идва ред и на големия екран да види адаптация на това, което критиците на Острова описват като „Най-смразяващата история за духове на времето ни“. Адаптацията тук е дело на Джейн Голдман („Звезден прах“ (Stardust)), а продуцентите са Хамър Филмс. Към Радклиф ще се присъедини и далеч по-опитният Сиаран Хиндс, също с роля в очаквания „Хари Потър и даровете на смъртта: Втора част“, но известен още с ролята си на Гай Юлий Цезар в сериала „Рим“.

Първият трейлър на филма е лаконичен, но не повече от нормалното, имайки впредвид, че ще чакаме още 10 месеца докато излезе лентата. В него обаче се загатва атмосферата на филма – с достатъчна доза мистерия и зловещи моменти, за да оправдае славата на историята сред британците, както и доста щедрия за Великобритания бюджет от 27 милиона долара.

http://www.youtube.com/watch?v=cSHEYVGaWok

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата