2 коментара
Quantum leap

Quantum Leap – спрян

Новият „Квантов скок“ не изкара трети сезон.

Изображение с име: quantum leap 2022Скръбна вест за почитателите на Quantum Leap – сериалът рестарт/продължение на стария и значително по-дълголетен сериал със същото име. Днес научихме, че няма да има трети сезон.

В „Квантов скок“ се разказваше за д-р Бен Сонг, който започва да скача през времето, също като своя предшественик Сам Бекет от оригиналния сериал. Краят на втори сезон отговори на някои въпроси и завърши част от сюжетните линии, но остави доста голям потенциал за трети сезон. Липсата на такъв със сигурност ще разочарова феновете.

Според рейтингите, обаче, те не са чак толкова многобройни. Quantum Leap е първият спрян сериал на NBC този сезон, като е сред продукциите на този канал с най-ниска гледаемост. Всъщност, фактът, че решението за спирането е взето чак сега, означава, че телевизията му е дала шанс да се представи добре след излъчването си, но след като и това не се е случило, то е останало само неизбежното. След като La Brea завърши, телевизията ще остане без фантастичен сериал в каталога си, поне засега.

Актьорът в главната роля, Реймънд Лий, коментира новината по следния начин:

„Исках само да кажа благодаря ви на QL феновете и тези, които гледахте. Вашата подкрепа беше усетена и топло приета. Направихте го преживяването на живота ми. Много сме горди със сериала, който направихме, и още повече с историите, които разказахме. А и аз си намерих много приятели по пътя. Ако / Когато друга група си намери акселератор и започне да пътува във времето, то дано ни открият плаващи там, все още опитващи се да поправят счупеното.“

Все пак, 2 сезона с относително приличен край не е лош резултат. А и ако все още не сте гледали оригиналния сериал – той има цели 7 сезона.