9 коментара
Raised-by-Wolves-poster

Raised by Wolves получава втори сезон

Научнофантастичната драма на Ридли Скот се представя добре по HBO GO и HBO Max.

HBO определено поеха риск със сериала Raised by Wolves. Макар и намесата на небезизвестния Ридли Скот със сигурност да гарантира престиж и зрители поне в началото, продукцията е доста странна, смела, високобюджетна и истински научнофантастична. Толкова пари рядко се хвърлят за първи сезон на нишов сериал, но HBO понякога правят такива експерименти. И често успяват. Raised by Wolves е достатъчно гледан и харесван, за да му бъде поръчан втори сезон.

Програмната схема на сериала е доста интересна – той не се излъчва по телевизионния канал, а е предназначен само за стрийминг услугите – HBO GO у нас и HBO Max в САЩ. Първи сезон е от 10 епизода, но те нито се излъчват по един на седмица, нито се хвърлят наведнъж в един ден. Вместо това първо бяха качени три епизода, след това две седмици по два епизода, а последните три ще излязат накуп в петък. Така хем се гарантира по-дълъг живот на сериала, отколкото например се получава при Netflix-овата тактика, хем не се карат зрителите да чакат прекалено дълго. Според официално пуснатите данни, зрителите през втората седмица са били с 50% повече от тези през първата, а тези през първата и без друго не са били никак малко.

https://www.youtube.com/watch?v=snxPM23Noig

В „Отгледани от вълци“ става дума за борбата за отглеждането на няколко деца на враждебна планета между двама андроиди, програмирани от атеисти, и група сектанти. Двете страни вече са унищожили Земята в конфликта помежду си и сега са последните останки от човечеството. Децата пък са последната надежда за опазване на вида. Визуално, сериалът е превъзходен, но сюжетно има някои странни решения и недоизпипани моменти. Актьорската игра обаче е на много високо ниво, независимо дали става дума за вече познатия ни Травис Фимел от „Викинги“ или доскоро познатата само в Дания Аманда Колин.

Стискаме палци визуално сериалът да остане на същото ниво за следващите си епизоди, а сценаристите да изработят по-кохерентна история, достойна за бюджета.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата