3 коментара
amazon-the-boys

What We Do in the Shadows, The Boys – подновени, Raised by Wolves – спрян

Поръчани са нови сезони за „Какво правим в сенките“ (два накуп) и „Момчетата“, като последният ще има и разклонение. „Отгледани от вълци“ е спрян.

Имаме за вас 3 новини за научната фантастика и фентъзито по телевизията и стрийминг платформите. Две от тях са добри, а четвъртата е лоша, но не чак толкова, че да натъжи кой знае колко много хора.

Започваме с позитивното и то е в най-голямо количество при сериала „Момчетата“. Едва седмица след премиерата на трети сезон, продукцията на Amazon Prime Video получи поръчка за нови епизоди. The Boys е сред най-гледаните продукции на стрийминг платформата и подновяването за четвърти сезон не е особено изненадващо. Супергеройската сатира започна през 2019 година с разглеждане на тъмната страна на супергеройството, която би се развила в реалния свят. Сериалът определено не е за деца, като всяка година включва все повече кървища и сексуално съдържание. Трети сезон остава фокусиран върху Били Бутчър, Хюи Кембъл и останалите Момчета, които се борят срещу Седмината, но все пак доведе и нов персонаж – Войничето, като в ролята е Дженсън Акълс от „Свръхестествено“. Сериалът е доста популярен, има номинации за Еми и снимки за четвърти епизоди вече са били планирани за края на годината, така че тази новина е просто потвърждение на това, което всички и без друго очаквахме.

Това обаче не е всичко за „Момчетата“. Успехът на сериала е толкова голям, че вече се работи и по нов сериал-разклонение! Той ще се казва College Supe („Колежански супергерои“) и ще излезе през 2023 година. Ще разказва за… познахте – супергеройски колеж. В него ще има познатите от сериала-майка сатирични елементи, както и щипка „Игрите на глада“. По идеята се работи отдавна, но редица проблеми я забавиха. В крайна сметка процесът най-накрая е потръгнал и феновете могат да очакват първи сезон най-късно до година и половина. Ако успехът на франчайза продължи, в недалечно бъдеще ще се правят и още разклонения, като идеи за такива има предостатъчно, поне според директора на отдел „Глобална телевизия“ в Амазон Студиос.

Изображение с име: what-we-do-in-the-shadows fx

Превъзходни са новините и за „Какво правим в сенките“. Цял месец преди премиерата на четвърти сезон, телевизия FX вече е поръчала и пети, и шести! Американската версия на култовата комедия за вампири-съквартиранти на Тайка Уайтити продължава да жъне успехи и номинации за Еми. Обикновено такива двойни подновявания значат, че вторият сезон ще е финален, но тук не се споменава нищо такова. Има известен шанс да е така и просто да го премълчават, но дори и подозрението ни да е вярно, това поне означава, че сценаристите на What We Do in the Shadows имат предостатъчно време да завършат историята си както им харесва.

Уви, имаме и скръбна вест, която се отнася до „Отгледани от вълци“. Сериалът е относително популярен и хвален от критиците, макар и славата му да избледня значително във втори сезон. Въпреки прекрасните визуални ефекти и дълбоката мистерия, сюжетът прекрачи прага на твърде странното твърде много пъти. Всичко това на фона на доста скъпата продукция, ядяща страшно много пари от бюджета на HBO Max. Сливането на Warner Bros и Discovery вероятно също е изиграло ролята си – бая сериали от телевизиите TNT и TBS, принадлежащи на новия конгломерат, също са спрени. Тъжното за феновете е, че съдбата на Маркус и мотивите на съществото, манипулиращо хора и андроиди на Кеплер-22Б ще си останат неизвестни. Абубакар Салим (актьорът зад образа на Баща) се надява, че друга стрийминг платформа ще купи сериала и ще продължи историята му, но, честно казано, шансовете за това не са големи.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата