6 коментара
Henry Cavill Superman Netflix Witcher

Решено е кой ще бъде Вещерът за сериала на Netflix

Победителят е… Хенри Кавил!

Изображение с име: cavill witcher
Фен на Кавил и „Вещерът“ с добри умения във Фотошоп вече е показал как би могъл да изглежда актьорът в култовата роля.

Още откакто Netflix обявиха през май 2017 г., че ще правят сериал по „Вещерът“ (но базиран повече на игрите The Witcher, отколкото на поредицата на Анджей Сапковски), феновете по целия свят са жадни за новини. Големият въпрос досега беше кой точно ще изиграе емблематичната роля. По едно време се спрягаше името на Мадс Микелсен, но това не беше нищо повече от спекулация. Сега вече е известно кой ще се превъплъти в Гералт – Хенри Кавил.

Сценарият за сериала се разработва от Лорън Шмид Хисрич (работила по Daredevil и The Defenders), която редовно качва информация за прогреса на работата в туитъра си и обещава, че няма да разводни материала. Алик Сахаров („Игра на тронове“) пък ще бъде изпълнителен продуцент и режисьор на първите четири от общо осемте епизода на първи сезон. Другите ще бъдат дадени на Алекс Гарсия Лопес („Люк Кейдж“) и Шарлот Брендстрьом („Друговремец“). Според официалното описание The Witcher ще разкаже за „ловеца на чудовища Гералт от Ривия докато той се бори да си намери място в свят, където хората често се оказват по-зли от зверовете. Пътят му ще се пресече с този на мощна магьосница и млада принцеса с опасна тайна. Заедно те ще се научат как да оцеляват в една история за съдбата и семейството“. Много е възможно Netflix да влагат големи усилия (и финанси), за да се борят за зрителите на „Игра на тронове“, които ще останат без любимия си сериал след 2019 г., както и да се конкурират с предстоящия „Властелинът на пръстените“, върху който Amazon Prime изсипват златен дъжд от пари.

На Хенри Кавил това ще му е първата телевизионна роля от 2010 насам, когато той завърши участието си в сериала „Тюдорите“. Някои фенове не са доволни от избора, тъй като Гералт изглежда доста по-възрастен от Кавил, но пък актьорът нееднократно е заявявал, че самият той е почитател на персонажа и с удоволствие би го изиграл. С малко грим и перука едва ли ще има проблем да се превъплъти в образа, както фен-артът вдясно показва. Други пък са притеснени, че новото му амплоа може да застраши и без друго нестабилните „Светове на DC“, където Кавил трябва отново да играе Супермен. Идеята беше „Мъж от стомана 2“ да излезе през 2020 г. със снимки през 2019 г., но същият ориентировъчен график има и „Вещерът“. За щастие, двата проекта едва ли ще му отнемат твърде много време и надали ще се наложи някой от тях да се забави прекалено (а и Man of Steel 2 не е официално обявен, така че може да почака). По-сложно може да стане в бъдеще, ако „Вещерът“ се окаже хит и започнат да му правят повече епизоди, а Супермен остане централен персонаж за комикс-вселената на DC.

Сега нетърпението ни се насочва към очакването да видим коя актриса ще изиграе Йенефер, „мощната магьосница“, която ще завърти главата на ловеца на чудовища. Кастингът вече тече, така че и това вероятно ще стане известно скоро.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата