magnus cheis mechyt na lqtoto tt

Рик Риърдън се захваща със скандинавската митология

На 24.10 излиза „Мечът на лятото“, първа книга от поредицата „Магнус Чейс и боговете на Асгард“ от Рик Риърдън и изд. „Егмонт България“.

magnus cheis mechyt na lqtoto ccСлед като изцеди Пърси Джаксън и боговете на Олимп почти докрай, Рик Риърдън реши да се захване с малко по-различна митология – тази на скандинавците. Тя вдъхновява новия му роман, „Мечът на лятото“, който започва своя собствена поредица за „Магнус Чейс и боговете на Асгард“. Тролове, великани и още по-ужасни чудовища набират сили за деня на Страшния съд. За да спре ада, едно момче трябва да претърси Деветте свята и да открие оръжие, изгубено от хиляди години.

Магнус Чейс винаги е бил хлапе с проблеми. След загадъчната смърт на майка си, той живее по улиците на Бостън, като оцелява единствено благодарение на острия си ум. Един ден обаче го намира негов чичо – човек, който никога не е срещал, а майка му е смятала за опасен. Този чичо му разказва невъзможни неща: че Магнус е син на северен бог, легендите на викингите са истина и боговете на Асгард се готвят за война. За да спре надвисналия Рагнарьок, Магнус трябва да претърси Деветте свята за оръжие, което е било изгубено преди хиляди години. А когато атаката на огнените великани го принуждава да избира между собствената си сигурност и живота на хиляди, Магнус взима фаталното решение.

Понякога единственият начин да започнеш нов живот е да умреш…

Романът излиза на български по-малко от месец след премиерата му в САЩ.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата