Outcast Announcement

Робърт Киркман ще прави сериал за екзорсизъм

Създателят на „Живите мъртви“ ще има втори телевизионен проект.

Харесвате ли The Walking Dead? Е, създателят на култовия зомби-сериал ще има нов телевизионен проект, но този път с демонична тема, а не зомбокалиптична.Patrick Fugit

ТВ-каналът Cinemax е поръчал 10 епизода на драмата Outcast, обяви наскоро президентът на програмния отдел на НВО, Майкъл Ломбардо. Създател на сериала и основен изпълнителен продуцент е Робърт Киркман, от чийто ум излезе „Живите мъртви“. Ломбардо казва: „Развълнувани сме да работим с Робърт Киркман, талант с визия, който има уникалната способност да вниква в днешния цайтгайст. Outcast е амбициозен сериал и Адам Уингард е режисирал силен пилотен епизод.“

В драмата, базирана на комикс от Робърт Киркман и Пол Азасета, Кайл Барнс е млад мъж, който през целия си живот е преследван от демон. Сега, с помощта на Преподобния Андерсън, свещеник със свои собствени демони, Кайл се отправя на пътешествие, за да намери отговори и да си върне нормалния живот. Но това, което Кайл ще открие, може да промени съдбата му – както и тази на целия свят – завинаги.

В главната роля ще бъде Патрик Фуджит („Не казвай сбогом“), чийто герой ще търси отговори, изкупление и свобода от демоничното присъствие. Той се дистанцира от тези, които обича, за да не им причини вреда. Филип Гленистър („Живот на Марс“) пък ще бъде свещеникът, евангелист от Западна Вирджиния, който се смята за войник в Божията битка срещу силите на злото. Пияница и комарджия, той не смята, че Господ иска хората да бъдат пълни пуритани. Гейбриъл Бейтман пък е Джошуа Остин, осем-годишно дете, което живее в града на Кайл. За ужас на семейството му, той също е обладан от демон, но в неговия проблем има нещо много различно, свързано с Кайл.

Стискаме палци да има хляб в този проект – може да се получи солиден хорър, а и въпросната тайна, която „ще промени съдбата на човечеството“ изглежда любопитно. Остава само Cinemax да направят добра адаптация на комикса.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата