mickey 17

Робърт Патинсън изглежда зловещо в новия филм на Пон Джун Хо

Трейлър за филма „Мики 17“.

Може би най-известният южнокорейски филмов режисьор в момента, Пон Джун Хо, скоро ще ни зарадва с нов филм. Човекът зад „Снежен снаряд“ и „Паразит“ (Snowpiercer, Parasite) работи с Робърт Патинсън по научната фантастика Mickey 17.

В първия тийзър не виждаме нищо особено, просто зловещо изглеждащ Робърт Патинсън („Здрач“, „Батман“) в капсула. Тийзърът не издава нищо за историята, само задава тон на атмосферата.

„Мики 17“ е базиран на романа Mickey7 от Едуард Аштън, който разказва за незначителен работник на ледения свят Нифлхайм, който често е пращан на опасни мисии. Те обикновено водят до смъртта му и регенерацията му в клонинг, който помни всички преживявания на предишните. Един ден Мики7 (в адаптацията явно ще е 17) се завръща в колонията и намира нов клонинг, който вече е поел задълженията му. Двамата трябва да запазят в тайна едновременното си съществуване, за да не бъдат едновременно убити. Но това става още по-трудно когато местните извънземни обсаждат колонията, недоволни от опитите за тераформиране на планетата.

Освен Патинсън, във филма ще участват Наоми Аки („Господар на никого“), Стивън Юн („Живите мъртви“, „НЕ!“), Тони Колет („Наследствено“), Марк Ръфало („Отмъстителите“) и други интересни актьори. За Ръфало се носят слухове и че ще участва в американската адаптация на „Паразит“, така че явно е близък с режисьора.

Има още много време до премиерата на филма, повече от година – обявен е чак за 29 март 2024.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата