the-dark-tower

Сериалът по „Тъмната кула“ със сигурност ще включва Идрис Елба

Вижте и последния трейлър към филма.

Адаптацията за кино и телевизия на поредицата от романи на Стивън Кинг „Тъмната кула“ тръгна бавно и мъчително, а когато най-накрая произведе нещо – среща неодобрение от феновете. Въпреки това, нещата все още се развиват по план, включително и телевизионният сериал, който ще придружава филмите.

Нещо повече, Акива Голдсмен, който е продуцент и ко-сценарист за The Dark Tower, потвърждава, че идеята е Идрис Елба да играе ролята си и там: „Първият епизод вече е написан и се надяваме да запазим идеята на Рон (Хауърд) да смесим платформите – нещо, което изглеждаше революционно преди 10 години, но сега вече други са опитали. Идрис със сигурност е част от това и ако филмът е за Роланд Дисчейн Стрелеца, сериалът е историята за неговия произход, базиран на четвъртата книга от поредицата, „Магьосникът“.

Това определено е добра новина, тъй като гарантира приемственост между двата проекта и запазване на вълнуващата първоначална идея. Дори много от феновете да не са съгласни за кастинг-решенията, старанието в тази област трябва да се отчете. Самият Елба няма да се появи за пръв път на малък екран – вече е играл в сериали като Luther и The Wire. Въпреки че той вече е по-голяма звезда, отколкото беше едно време, поемането на телевизионна роля не е под достойнството му.

Сериалът вероятно ще бъде подходящ както за минисериал, така и за първи сезон на нещо по-голямо. Във втория случай обаче дългосрочното участие на Идрис Елба вероятно ще стане проблематично, а за придържане към книгата да не говорим. При всички положения, първо трябва да видим как ще се справи филмът, който излиза на 4 август. Преди седмица излезе и международният трейлър към него, който е определено по-добър от първия.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата