1 коментар
Ted

Сет МакФарлън ни готви космически сериал

Fox е поръчала направо 13 епизода от проекта.

seth mcfАко името Сет МакФарлън не ви говори нищо, то е защото неговата работа е предимно зад кадър. Започнал е със сценарии за епизоди на анимации по Cartoon Network („Джони Браво“, „Лабораторията на Декстър“ и др.), а след това е създал успешни анимации за възрастни – Family Guy и American Dad, които озвучава. В киното пък има принос с „Приятелю Тед“, в който е сценарист, режисьор и играе главната роля.

Е, вероятно вече придобихте представа кой е Сет МакФарлън, а сега се подгответе за новия му проект – космически сериал между драмата и комедията, в която той ще бъде сценарист, изпълнителен продуцент и изпълняващ главната роля. От тв-канала Fox толкова са харесали идеята му, че направо са поръчали 13 епизода от по един час. Ще го гледаме обаче най-рано догодина наесен, тъй като основната част от снимките ще се проведе през пролетта на 2017 г.

Сериалът все още си няма заглавие, но МакФарлън го взема много присърце, тъй като много харесва космоса. Сюжетът ще се развива 300 години напред в бъдещето и ще проследява приключенията на Орвил – поочукан и леко амортизиран изследователски кораб в звездната флотилия на Земята. Изправяйки се срещу космически предизвикателства отвън и отвътре, екипажът ще отиде там, където нито една комедийна драма не е стъпвала досега.

Без повече подробности звучи като малко долнопробно копие на „Стар Трек: Вояджър“, „Червено джудже“ и сериалите от този тип, но всичко е на много ранна фаза, така че концепцията тепърва ще се шлайфа. Засега можем да сме сигурни, че МакФарлън ще вложи всичко от себе си в проекта: „Искам да направя нещо такова от малък, а моментът сега най-накрая изглежда подходящ. С Fox работим добре заедно от години, така че очаквам да се получи нещо специално.“

Стискаме палци на проекта да бъде успешен (или поне по-успешен от „Файърфлай“ и „Почти човек“) и да ни върне усещането от едновремешните сериали, което засега никой друг не прави, дори и Syfy с многобройните си опити. Успех!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата