1 коментар
seventh son zakysnqva

Seventh Son, Warcraft, The Mummy с нови премиерни дати

Отново промени в графика на киноманите.

Напоследък календарът с кинопремиерите стана доста динамичен – промените са често срещано събитие, като обикновено те са с отрицателен знак, тоест, закъсняващи. Такъв е случаят със „Седмият син“ и „Уоркрафт“.

Изображение с име: seventh-son-poster-comic-conПървата новина е леко изненадваща – преди немалко време видяхме трейлър за The Seventh Son и повярвахме, че ще го гледаме сравнително скоро. Оказва се обаче, че ще трябва да почакаме до 6 февруари 2015. Това не е първото закъснение на фентъзи-лентата. По първоначални планове трябваше да я гледаме през февруари 2013. След това беше отлагана за октомври 2013 и януари 2014. Най-новата дата е цели 2 години след първата. Огромното закъснение се отдава на факта, че филмът е минал от ръцете на Warner Bros в тези на Universal. Но дали това е цялата история? Още след като видяхме трейлъра се усъмнихме, че продуцентите не са много сигурни в хитовия потенциал на филма си, а новото изместване във времето е поредният аргумент в тази теза. Стискаме палци да грешим.

Изображение с име: world of warcraft 457Закъснението на „Уоркрафт“ обаче е на противоположния полюс – дори сме изненадани, че не беше обявено по-рано. Вместо през декември 2015, филмът ще излезе на 6 март 2016. Причината – след като Warcraft си заплю седмицата преди Коледа 2015, Дисни обявиха, че изместват „Междузвездни войни: Епизод 7“ за 11 декември 2015. Това прави двете ленти директни конкуренти и не е трудно да се направи прогноза кой от двата ще пострада повече от това. Така се стигна до отлагането за новата дата, която, макар да е в по-неблагоприятен месец, е далеч по-свободна.

Изображение с име: The_Mummy_3_Wallpaper_1920x1200-5920672016 ще е годината и на новата мумия, защото на 22 април същата година ще излезе римейкът на The Mummy. С него са се захванали Роберто Орси и Алекс Кърцман, които работят със сценаристите Били Рей и Джон Спейтс. Все още няма режисьор, макар че по последни слухове се водят преговори с Андрес Мушети („Мама“).

Надяваме се движенията по календара да се поуспокоят за в бъдеще, защото вече сме си маркирали датите на някои от най-очакваните продължения – 24 април 2015 за „Отмъстителите: Епохата на Ултрон“, 12 юни 2015 за Jurassic World (или „Джурасик парк 4“), 3 юли 2015 за „Терминатор 5“ (в който Емилия Кларк от „Игра на тронове“ се бори за ролята на Сара Конър), 17 юли 2015 за „Батман срещу Супермен“ и 1 юли 2016 за „Денят на независимостта 2“.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата