Gotham-City-batman-24242266-1131-707

Ще гледаме Готъм в сериал

DC отговаря на „Агентите от ЩИТ“ със сериала „Готъм“

Тази седмица „Агентите от ЩИТ“ направи своята премиера, която беше повече от добра. 11,6 милиона човека са гледали пилотния епизод на сериала от вселената на „Отмъстителите“, и това в нощ с традиционно силни предавания. Телевизионният канал ABC не е имал такъв успех с пилотен епизод от премиерата на „Посетителите“ насам. Е, точно с „Посетителите“ опитът показва, че това не е гаранция за дългосрочен успех, но все пак си е постижение.

По всичко личи, че Marvel ще направят опит да превземат не само киносалоните, но и телевизионните екрани.

DC Comics обаче не смятат да остават по-назад. Те вече са продали на Fox правата за нов сериал от вселената на Батман! Той ще се казва просто „Готъм“ и ще проследи кариерата на комисар Джеймс Гордън като млад. Неговите ранни години в полицейското управление на град Готъм ще предложат много полуполицейски-полусупергеройски моменти на феновете. Очаква се много герои от комиксовата вселена на Батман също да бъдат включени в сериала, макар че самият Тъмен Рицар едва ли ще се появи под каквато и да е форма. Новината е от днес, което означава, че тепърва ще се търсят режисьори, сценаристи и актьори за Gotham.

Изображение с име: gary-oldman-commisioner-gordon
Гари Олдман с неговия комисар Гордън беше един от най-харесваните елементи в трилогията на Нолан.

Неанимационни сериали за Батман е имало и в миналото, но те далеч не са били успешни. Най-скорошният е Birds of Prey от 2002 г., който е изкарал само 1 епизод. Честно казано, феновете и сега не очакват кой знае колко – трябва да признаем, че процедурен сериал в Готъм сити звучи доста неоригинално. От друга страна обаче, Марвел вече прокарва пътя на комиксовите супергерои в телевизията, а трилогията за Батман на Кристофър Нолан върна интереса на зрителите към култовия герой.

А дори и двата сериала да се провалят, поне то поне пред „Стрелата“ и „Светкавицата“ изглежда има някакво бъдеще, макар и по тийн-телевизията CW.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата