3 коментара
stargate game 251

Ще правят игра по „Старгейт“

Stargate: Timekeepers ще бъде разработвана от полско студио.

Изображение с име: stargate_sg-1_1997_2848_posterMGM (продуцентската къща зад филмите и сериалите „Старгейт“) и Slitherine (разпространител на стратегически игри) обявиха неочаквано добра новина – ще публикуват първата стратегическа игра за компютър по любимия на мнозина сериал „Старгейт“. В бранда на Stargate има три филма и пет сериала (4 игрални и 1 анимационен) – нови епизоди отдавна не са излизали на нищо, но феновете на франчайза все още са тук и са готови за още.

Ще го получат под формата на Stargate: Timekeepers – оригинална история, свързана с първия сериал. Сюжетът ще се развива по време на събитията от края на седми сезон – битката за Антарктида. Главната героиня е командир Ева Маккейн, като нейният екипаж трябва да поддържа SG-1 в битката срещу флотилията на Анубис. Играчите ще трябва да пътуват през времето и пространството, за да изпълняват различни задачи – да спасяват цивилни, да помагат на съюзници срещу врагове, да се справят с деспотични системни господари – всякакви куестове, каквито биха могли да очакват феновете от „Старгейт“.

Разработчиците на играта са Creative Forge – полско студио, базирано във Варшава. Не са много известни, но в актива си имат игрите Ancient Space, Phantom Doctrine и I Saw the Night. Полша е родината на една от най-харесваните игри на всички времена – The Witcher 3, но пък и на една от най-скандалните – Cyperpunk 2077. От своя страна, Slitherine имат доста заглавия в каталога си, като вече са разпространявали и друга игра по сериал – Battlestar Galactica Deadlock, която е била приета добре от феновете.

Трябва да имаме предвид, че през годините са разработвани няколко игри по Stargate, много от които не са били довършени. С други думи, рано е да се вълнуваме от тази новина – възможно е Stargate: Timekeepers изобщо да не бъде довършена. От друга страна, обявените намерения звучат сериозно, а самата игра – повече от интересно. Стискаме палци да я видим готова до няколко години.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата