1 коментар
SleepyHollowBones 1280-720x405

Sleepy Hollow ще се смеси с Bones за два епизода

Героите от двата процедурни сериала ще разследват заедно свръхестествени случай.

Sleepy-Hollow-Poster-FOX-2
Не губете главата си, колкото и странна да ви се струва идеята.

В опит да вдигне рейтингите на два от най-важните си сериала, които в последно време търпят спад на зрителския интерес, американската телевизия Fox ще продуцира два епизода, в които героите от единия ще си взаимодействат с тези в другия сериал. Става дума за криминалната драма „Кости“ и свръхестествената такава „Слийпи Холоу“.

Двата сериала са много различни, въпреки че и в двата става дума за дуо от мъж и жена, които разследват убийства. Докато „Кости“ досега е бил почти винаги здраво заземен, „Слийпи Холоу“ съществува благодарение на свръхестествения си елемент. И докато първият се прави с доста хумор, вторият често е мрачен и сериозен. Двете вселени изглеждат сякаш нямат допирни точки, но ето че продуцентите и сценаристите са на друго мнение.

И така, Икабод Крейн и Сийли Буут ще обединят усилията си в специален двоен епизод, който ще се излъчи на 29 октомври вечерта (двата сериала ще се излъчват в една и съща вечер и без друго). Естествено, няма да бъдат забравени и нежните им половинки – Д-р Темперанс Бренан и Аби Милс също ще работят заедно.

Първо ще бъде излъчен Bones, в който ужасяващо откритие на човешки останки ще накара Бренан и Буут да търсят улики на най-необичайни места. По време на разследването ще се срещнат с Икабод и Аби, които също търсят отговори. Осъзнавайки, че ровят за същите доказателства, двата екипа се обединяват, за да разрешат мистерията.

След това, в Sleepy Hollow интригата ще продължи, тъй като стар враг на Икабод ще се завърне от мъртвите (не, няма да е Безглавия конник). На бореца от Гражданската война ще му се наложи да използва по-високо технологична помощ в опитите си да го спре, при което Бренан и Буут ще бъдат повикани на помощ, за да разгадаят тайни от 18. век с науката на 21.

Въпреки че на пръв поглед двата сериала изглеждат несъвместими, новият главен сценарист на „Слийпи Холоу“, Клифтън Кембъл, защитава решението. „Когато се появи идеята да смесим двата сериала, за да угодим на феновете, стаята на сценаристите веднага се енергизира. Творческата свобода да смесим тези два свята, които на пръв поглед изглеждат много различни, но по същество имат поразяващи прилики като мистерия, интрига и методически заключения, реализирани от силни персонажи, беше предизвикателство, което всички посрещнахме с удоволствие и вярваме, че ще се хареса на феновете и на двата сериала. Беше прекрасно да обединим двата екипа и нямаме търпение да видим реакцията на феновете за съвместната ни работа.“

KeyArt-Bones
Дейвид Бореанас ще се върне за кратко към свръхестествените си дни от „Бъфи“ и „Ейнджъл“.

Изпълнителният продуцент на „Кости“ пък, Майкъл Питърсън, казва следното: „Смесването на Bones и Sleepy Hollow ще е като страхотен епизод на The X-Files, в който часът на „Кости“ ще е от перспективата на Скъли, а този на „Слийпи Холоу“ ще изглежда по-Мълдъров. Обединете ги и ще получите велико двучасово събитие, в което и двете фенбази ще се влюбят.“

Наистина, въпреки че много хора оплюват Fox за отчаяния опит да привлече рейтинги, повечето фенове са развълнувани за възможностите на такива партньорства. „Кости“ запада от доста време, но може би свежият полъх ще е достатъчен да върне част от зрителите му, докато „Слийпи Холоу“ продължава да е млад сериал и да се нуждае от повече маркетингова подкрепа. Практиката за смесването на сериали не е нова – преди време „Еврика“ и „Хранилище 13“ имаха съвместна вечер от същия тип, а гореспоменатите „Досиетата Х“ имаха съвместен епизод с риалити шоуто C.O.P.S. през 2000 г.

Двата сериала се завръщат с новите си сезони на 1 октомври, а смесените епизоди ще бъдат техните съответни пети епизоди.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата