2 коментара
Saoirse Ronan snow white

Снежанките се роят

Саойрс Ронан ще бъде новата Снежанка в история от Дисни. Тяхната версия обаче е преработена и модернизирана.

Изображение с име: Snow White DisneyКакво е правила оригиналната Снежанка със седемте джуджета, та са се нароили толкова много клонинги – не знам, но фактът си е факт. Напоследък всяка втора актриса влиза в ролята на Снежанка.

Ако трябва да сме честни, идеята на Уолт Дисни за кунг фу екшън-приключение със сюжета на Снежанка е започнала да се развива още преди 1 десетилетие, доста преди на някого да хрумне да прави „Снежанка и ловеца“, „Огледалце, огледалце“ или „Имало едно време“. От компанията на Мики Маус са искали да излязат като много оригинални с кино интерпретация на приказката, но, не щеш ли, от Релативити и Юнивърсал ги изпреварили с техните версии. Затова от Дисни мъдро решили да подходят по различен начин – заглавието вече не е Snow and the Seven, а по-мистериозното Order of Seven. На всичкото отгоре всички директни препратки към историята на Снежанка в момента се премахват от сценария – всъщност тази Снежанка ще е доста замаскирана и само „леко“ вдъхновена от приказката.

„Орденът на седмината“ ще разкаже историята на Оливия Синклер – млада англичанка от ХІХ век, която бяха в Хонг Конг от зла императрица. Там тя се надява да се уреди с протекцията на древен орден от войни от целия свят. Групата с вековна история обаче вече се е смалила до група цинични престъпници. С помощна на госпожица Синклер посрамените войни ще посегнат отново към честта и ще се превърнат в благородните герои, достойни за някогашната слава на Ордена.

В момента се водят преговори със Саойрс Ронан, номинирана за Оскар за ролята си в „Хана“, да оглави актьорския състав, а целта е тази есен да започнат снимките. В момента новоизгрялата звезда работи по „Скитница“ – адаптация на друг роман на Стефани Майер (все пак жената не се занимава само с блестящи на слънцето вампири, колкото и да им се ще на Лайънсгейт). За войните пък ще се наемат известни актьори от страни като Китай, Япония и Русия. Така хем ще се постигне автентичност, хем филмът ще стане по-посещаван в глобално отношение. Нищо чудно да видим и кинозвезди – майстори на бойните изкуства като Джеки Чан или Юн-Фат Чоу („Карибски пирати: На края на света“).

Изображение с име: Saoirse Ronan
Саойрс Ронан

С интересен кастинг и промяна на сюжетната рамка, адаптацията на Дисни би трябвало да се отличи от очакваните тази година „Снежанка и ловеца“ и „Огледалце, огледалце“. Дали публиката ще е готова за трета версия в рамките на 2 години (защото е много вероятно филмът да излезе именно през 2013 година), е друг въпрос. Авторите на първите сценарии са Майкъл Чабон („Спайдърмен 2“) и Майкъл Арнт (носител на Оскар за „Играта на играчките 3“), а сега ще поработи и неизвестното дуо от Майкъл ДеБрюн и Джейсън Ротуел. Колко точно от Снежанковите елементи ще бъдат запазени не се знае, но красивата англичанка, злата императрица и седмината войни стигат.

Дисни от известно време се целят в нов блокбъстър, който да се разшири в поредица от ранга на „Карибски пирати“. Именно това ще се опита да постигне „Джон Картър“ тази година, макар и спъван от хаотичната промоция и от този загадъчен компонент, дали в атмосферата, сюжета или актьорите, който просто пречи на повечето хора да им запука. Може пък именно модерната Снежанка / Оливия Синклер / Саойрс Ронан да им донесе лелеяния успех в бокс-офиса.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата