snowpierceeer

Snowpiercer става на сериал

Още един голям удар за Джун-Хо Бонг

snowpiercer comicsСлед като вчера си изкара едни 50 милиона долара за направата на следващия си филм от Netflix, южнокорейският режисьор Джун-Хо Бонг си уреди още една добра сделка – адаптирането на последния му хит, Snowpiercer, за телевизията!

Филмът стана изненадващ хит след излизането си през 2013. Въпреки липсата на масово киноразпространение, много хора го гледаха и харесаха, което и до днес води до големи продажби на DVD. Сюжетът се развива през 2031 година, в постапокалиптична ледена епоха. Последните оцелели живеят на влак, пътуващ около земното кълбо. Малкото общество, разпръснато в 1000 вагона, е разделено на касти – живущите в предните вагони се радват на лукс и разкош, а обитателите на задните тънат в мизерия. Долната каста обаче се вдига на бой и започва революция за по-солидарно разпределение на ресурсите.

Самият „Снегоразбивач“ е адаптация на френски комикс – Le Transperceneigе.

По сериала ще работи голяма част от екипа на филма, включително и самият Джун-Хо Бонг. Сценарист пък ще бъде Джош Фрийдман, известен с „Терминатор: Хрониките на Сара Конър“ и „Война на световете“. Макар нито един от двата продукта да не е любимец на критиката, не може да се отрече, че човекът притежава повече качества от много хора в Холивуд.

Проектът се изготвя от продуцентска компания, а не от телевизия, което значи, че сериалът тепърва ще си търси дом. Но с шума около Бонг и с малко повече усилие от страна на Фрийдман, успехът е в кърпа вързан!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата