kingdom of the planet of the apes

Завръщаме се в Кралството на планетата на маймуните

Първи трейлър за филма Kingdom of the Planet of the Apes.

7 години минаха от последния филм за Планетата на маймуните – War for the Planet of the Apes. Той беше своеобразен финал за трилогията си (две наши ревюта можете да намерите тук) и завърши историята на Цезар – главният маймунски герой.

Поредицата обаче продължава да генерира печалби и фенове, така че 20th Century Studios (вече собственост на Дисни) няма как да я оставят да завърши току-така. Започва нова трилогия, която продължава предишната (и се доближава до оригиналния филм от 1968 година), но с нови герои. „Кралството на планетата на маймуните“ пусна първия си тийзър и почитателите са впечатлени:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Филмът се развива десетилетия след предишния, като човечеството е редуцирано до диваци, роби и играчки за маймуните. Новата доминираща раса обаче не се задоволява с властване над хората – редица кланове се борят за надмощие.

Новият главен герой се казва Ноа. Той ще се опълчи на тираничната маймуна и ще постави под съмнение всичко, което знае за света си и миналото на вида си.

Режисьор на новия филм (и вероятно на следващите) е Уес Бол, известен с адаптацията на „Лабиринтът“. Сценаристите също са работили по големи проекти – Джош Фрийдман („Война на световете“), Рик Джафа и Аманда Силвър („Аватар: Пътят на водата“). Сред актьорите ще видим Оуен Тийг („ТО“), Фрея Алън („Вещерът“), Кевин Дюранд („Лок и Ключ“) и др.

Премиерата на „Кралството на планетата на маймуните“ се гласи за 27 май.