3 коментара
star trek prodigy

Star Trek: Prodigy няма да има втори сезон

Paramount+ си взеха дадената дума обратно и ядосаха абонатите си.

Лошите новини от стриминг платформите продължават и сериали падат мъртви наляво и надясно. Дори подновени за нови сезони продукции не са в пълна безопасност. Доказва го Star Trek: Prodigy. Paramount+, които продуцираха анимационния сериал, уж му бяха поръчали втори сезон, но сега са се отметнали и всъщност няма да му правят нови епизоди. Не само това, но и смятат да го махнат от платформата си, която у нас е достъпна като SkyShowtime, а в САЩ все още е на два отделни сайта – Paramount+ и Showtime, но им предстои обединение.

Същата съдба е сполетяла два други сериала и едно риалити на същия сайт, но те не са в нашия жанр. В изявлението си по повод неприятното решение, от платформата бълват глупости тип „правим го, за да „рафинираме“ съдържанието си“.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Nickelodeon и CBS Studios също са продуценти на „Стар Трек: Чудо“, така че те запазват правото си да опитат да го продадат на друга стриминг платформа или телевизия. Рядко такива усилия се увенчават с успех, но тук има бонус – втори сезон (или поне първата му половина) е направен и е вече в пост-продукция. Ще бъде жалко положеният труд до момента да бъде хвърлен на вятъра, а потенциалният купувач ще има възможност да се похвали, че е спасил нелош детски сериал от забвение и ще получи почти готов неизлъчен сезон.

В Star Trek: Prodigy се разказваше за група деца от различни извънземни видове, които бягат от зъл поробител на борда на космическия кораб Продиджи. Подпомагани от холограмата на капитан Джейнуей, те поемат контрол над кораба и се учат да бъдат достойни офицери от Звездната флотилия, макар да нямат нищо общо с организацията. В средата на първи сезон се появява и истинската Джейнуей (повишена вече във вицеадмирал), която издирва кораба и оригиналния му екипаж, включително капитан Чакоте, когото тя познава добре още от годините им на Вояджър.

Финалът на първи сезон завърши основната сюжетна линия, но остави отворени много въпроси, включително и мистерията за съдбата на Чакоте. Ако втори сезон не бъде излъчен никъде, ще трябва да се задоволим само с него. Така Paramount+ остават на практика със само два сериала, които да са интересни за нас – Star Trek: Strange New Worlds и Halo. Дори да не са лоши, не е сигурно дали си струва абонамент за платформата само заради тях.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата