sw hbg  rebels v5

Star Wars Rebels по ТВ и на книги

Новата анимация „Междузвездни войни: Бунтовници“ започва едновременно по телевизията и в литературата.

Малко по малко наближава моментът, в който отново ще се потопим във вселената на „Междузвездни войни“. Емблематичният за фантастиката франчайз обаче не мисли да се завръща само за нова порция от 3 филма, след което да изпадне в нова 10-годишна хибернация. След като Дисни се докопаха до интелектуалната собственост, студиото на Мики Маус ще направи всичко възможно да я развие в най-различни посоки.

Разбира се, основното събитие, което всички очакваме, е „Епизод VІІ“, който ще излезе в края на 2015 година. Преди да стигнем до него обаче ще трябва да се залъжем с малко предистория, по-точно събитията между епизоди ІІІ и ІV, когато Империята завладява Галактиката като цунами. Настъплението на стормтрупърите обаче води и до появата на съпротива – бунтовниците, които в епизод ІV вече имат перфектна организация.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Преди време Джордж Лукас искаше да прави Star Wars Rebels първия сериал по „Междузвездни войни“ с живи актьори. За целта той трябваше да разработи нова технология, която да позволи по-евтината употреба на специалните ефекти, за да стане сериалът рентабилен. 4 милиарда долара по-късно обаче Лукас вече е предоставил всичките си идеи и планове на Дисни, които в крайна сметка ще разработят подобна идея, но в нов анимационен сериал, подобен по стил на „Войните на клонираните“.

И така, от 4 октомври ще можем да гледаме нова анимация, наречена Star Wars Rebels, която ще послужи за мост между двете трилогии. „Междузвездни войни: Бунтовници“ изглежда ще запази формулата на предшественика си, наблягайки предимно на приключенията на група необичайни герои.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Премиерата на Star Wars Rebels в България ще бъде на 4 октомври чрез едночасов специален епизод, наречен „Искрата на бунта“ по детския Дисни ченъл. Премиерата е само ден след американската.

Въпреки че събитията в сериала се развиват между трети и четвърти епизод, очакванията са те да имат влияние и върху седми епизод. Дисни вече имат опит в подобни свръзки и препратки чрез своята дъщерна фирма Марвел и нейната отмъстителска вселена. Изглежда анимацията ще обърне внимание и на критиките, че вселената на „Междузвездни войни“ е твърде мъжка – новите клипчета акцентират силно върху героините, които ще дооформят екипа на бунтовниците.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Ако някой обаче се е съмнявал, че експанзията на франчайза няма да се ограничи само до сериал, то нека да не се притеснява. Заедно с анимацията, която толкова бързо ще дойде в България, ще започнат да се издават и нови книги от същата вселена.

Още на 4 октомври (денят на премиерата на сериала) Егмонт България ще започне да издава книги и списание „Междузвездни войни“. Първото издание ще е илюстрованата енциклопедия „Междузвездни войни: Бунтовниците“, която ще е само началото на серия от романи, рисувателни, занимателни и образователни книги с марката „Междузвездни войни”.

InDesign PDF Preset: Penguin_PDF_GSOКнигата ще въведе младите читатели в света на „Междузвездни войни: Бунтовниците” и ще ги срещне със смели герои и безмилостни злодеи. Тя ще им разкрие всичко за началото на епичната битка срещу Империята и ще ги запознае с невиждани досега космически кораби и вълнуващи светове. Енциклопедията ще съдържа още и ексклузивни кадри и информация от кухнята на сериала.

Новите книжни издания ще са свързани с филмовата сага, но феновете на старите книги трябва да знаят, че е взето официално решение те да не се считат за част от канона. Герои и елементи от тях могат да влязат в сюжета на бъдещите продукции, но написаното в старите романи няма да влияе върху следващите развития.

Засега изглежда, че първите продукти от новата ера на франчайза ще се концентрират повече върху привличането на новото поколение, отколкото върху възраждането на интереса у старото. Истинските фенове обаче едва ли ще откажат всички тези нови възможности за потапяне в богатата вселена на Star Wars.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата