2 коментара
the mist

Stitchers и The Mist – спрени

„Мъглата“ изкара само един сезон, а „Пришиване“ – три.

За да допълним настроението ви от студения дъждовен ден навън, ви носим малко скръбни вести. Сериалите „Мъглата“ и „Пришиване“ няма да имат нови сезони.

Изображение с име: stephen-kings-the-mist-spike

The Mist започна като обещаваща адаптация на романа от Стивън Кинг и получи силна подкрепа от иначе скромната телевизия Spike. Първите епизоди се отплатиха – с над един милион зрители (на живо плюс DVR-записите за първите три дни след излъчването), което е доста добро постижение за този канал. За съжаление, след това рейтингите се влошиха, като последните серии едвам минаваха 0,8 милиона по същия показател, а по-малко от половината от тях са гледали пряко. Критиците като цяло не дадоха много добри отзиви, а феновете на Стивън Кинг направо бойкотираха, ядосани от решението почти всичко от романа да бъде променено. Героите бяха коренно различни, а гигантските чудовища от оригинала просто бяха пропуснати. За съжаление, никога няма да разберем какво точно представлява мъглата и откъде идва тя във версията на сериала. Но, както се оказва, на повечето хора не им и пука.

Изображение с име: stitchers-hack-the-case

Прr „Пришиване“ ситуацията не е много по-изненадваща. Там първи сезон се справи прилично през 2015 година, но втори отбеляза 50% по-малко зрители, което си е сериозен отлив. Въпреки това, сериалът извади късмет и беше подновен за трети сезон, но неговите резултати бяха още по-лоши. Едва по 365000 души средно са гледали най-новите епизоди, което е изключително слаб резултат дори за канал като Freeform. Това развитие на нещата сигурно кара сценаристите доста да съжаляват за решението си да добавят клифхенгър в последната минута. Феновете няма да разберат какво ще стане с Кристи и Камерън и коя е сенчестата фигура в последната минута, благодарение на която става ясно, че амнезията на Кристи вероятно е фалшива. За щастие, поне сюжетната линия с майката на Кристи получи задоволителен финал. Епизоди на Stitchers все още се излъчват в България по телевизия Fox.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата