Earthseed

Сценарист на "Здрач" ще сее земни семена

Сценаристката на „Здрач“, Мелиса Розенбърг, се заема с адаптацията на научно-фантастичния роман от 1983 – “Earthseed”, който може да бъде описан като “Lord of the Flies” в космоса.

Earthseed BookМелиса Розенбърг, сценарист на сагата “Здрач”, е наета за нова киноадаптация – новата й задача е свързана с научно-фантастичния роман на Памела Сарджънт – “Earthseed”. „Земното семе“ е първа от три книги с мераци за големия екран.

Действието в „Earthseed“ се развива в далечното бъдеще. Из космоса се носи кораб, съхраняващ семето на човечеството. Изпратен от хората на умиращата планета Земя преди повече от век, неговата мисия е да намери нов дом за 15-годишната Зохерет и нейната компания от обитатели на кораба. Макар и изкуствено създадени от генетични банки, те ще трябва да продължат историята на човечеството на новата планета.

За екипажа корабът представлява майка, баща и любящ учител. Той ги подготвя за тяхното най-голямо предизвикателство – да оцелеят сами на необитаема планета, без защитата му. Този ден е почти пред тях, но се оказва, че те може би не са готови да напуснат Кораба. Затова той им устройва тест. Внезапно, инстинкти, останали скрити повече от сто години, ги завладяват. Зохерет наблюдава как приятели стават непознати, дори врагове. Ще съумеят ли последните потомци на човечеството да преодолеят най-голямата пречка за оцеляването на човешката раса – тях самите?

Розенбърг, която, освен по сценария на изключително успешната поредица “Здрач”, е работила по „Декстър“ и „Ориндж Каунти – кварталът на богатите“, ще продуцира „Земно семе“ заедно с Адам Гудмън и Ашли Брукс. Сценаристката намира новия си проект за интересен и обещаващ. Ако първият филм стане хит, може да се очаква и двете хартиени продължения да го последват на големия екран. Да се надяваме, че Розенбърг няма да е отговорна за поредното изнасилване на литературно произведение, чиято адаптация да се забрави с времето, или пък да се окаже хит сред тийнейджърките, макар и без особена стойност.
Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата