Разклонение на Хранилище 13

Syfy ще опита да разклони "Хранилище 13"

Интригуващата героиня Хелена Г. Уелс, появила се в един от епизодите, може да оглави собствен сериал, разклонение на хита „Хранилище 13“

Още от самото си начало „Хранилище 13“ се наложи като хит в лятната програма на американската жанрова кабеларка Syfy. Първият епизод на сериала е третият в класацията на най-гледаните пилоти по телевизията. По-добри резултати са показали единствено „Старгейт: Атлантида“ през 2004 и „Еврика“ през 2006. В течение на времето, публиката му се увеличи, правейки го най-гледания сериал в историята на телевизията въобще – средно 3.4 милиона души са включвали телевизорите си за негов епизод през изминалата година. Критици описват сериала като хибрид между други два много успешни проекта – „Досиетата Х“ и „Индиана Джоунс“.

Въпреки доста прилики с „Еврика“ и „Хейвън“, трите сериала все още вдигат рейтинга на телевизията. Ето защо вече се говори и за разклонение. Според Hollywood Reporter, Syfy ще продуцират нов сериал с Хелена. Г. Уелс за главна героиня. Ако сериалът се реализира, сюжетът ще проследи приключенията на Уелс през 1890 година в Хранилище 12. Тя ще използва уменията и опита си, за да разрешава мистериите на времето си. В екипа й ще работят механоинженер и полицейски комисар, които ще й помагат да разследва необясними престъпления. Случките с нея ще вдъхновяват брат й и великите му творби, а разказите му може да служат и за рамка на епизодите. Това почти със сигурност означава, че сценаристите често ще черпят вдъхновение от романите на реалния Х. Г. Уелс. Героинята беше въведена в „Хранилище 13“ през последния сезон и заинтригува фенове и продуценти с разширяването на времевия хоризонт за вселената на сериала.

Новият проект е все още на много ранен етап, но отговорника за „Хранилище 13“ Джак Кени вече е подписал, че ще го развие. Не е ясно обаче дали ще се запази актрисата Джейми Мъри или ще бъде сменена.

Докато syfy умуват над идеята си, ние очакваме началото на трети сезон на „Хранилище 13“ на 11 юли, като част от тазгодишната лятна програма на syfy.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата