1 коментар
chobi-t

Търсят се човечни книги

Човешката библиотека помага в популяризацията на книги, издадени миналата година.

Не е тайна, че един от най-големите проблеми за книгоиздаването в момента, особено за прохождащите автори, е трудността за достигане на книгата до потенциалната й публика. Издават се твърде много заглавия, които не могат да се популяризират адекватно и в крайна сметка остават в ниски тиражи и сравнително неизвестни. Инициативата на Човешката библиотека „Копнеж за човечни книги“ цели да промени това, като безвъзмездно помогне на заслужаващите книги в достигането на търсените читатели. Същевременно, победителите ще носят и гаранция за качество от ЧоБи, която да помага на читателите, търсещи нови книги за библиотеките си, в избора из морето от литература.

В Копнежа могат да участват книги с художествена проза, издадени на български през 2015 година; хартиени или електронни, родни или преводни. Номинациите са отворени за автори, издатели, читатели и всеки, който се вълнува от бъдещето на литературата.

Номинираните книги трябва да покриват критериите за включване в поредица „Човешката библиотека“: да са добре написани; да не отвращават или отблъскват с идеите си и да развиват чувствителността и въображението на читателя; желателно е също да са подходящи и за по-млади читатели (но не задължително). Темите и жанровете са свободни.

Крайният срок за участие е 30 април 2016. Отличените издания ще бъдат обявени през декември и Човешката библиотека активно ще помага с разгласата и разпространението им. Повече подробности и актуална информация – тук.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата