the-terror-660x330

The Terror изненадващо се завръща за трети сезон

„Ужас“ ще излъчи още един сезон, в който ще адаптира още един страшен роман.

„Ужас“ е великолепен роман на Дан Симънс, в който митично чудовище и сковаващ кръвта студ изтребват екипажа на кораб на полярна мисия. Той беше доста сполучливо адаптиран в сериал през 2018 година. Последва втори сезон през 2019-та, в който японско чудовище и ужасите на концентрационните лагери плашеха зрителите. А след него… затишие.

Изображение с име: devil in silverИ така до този месец, когато изненадващо обявиха завръщане на сериала за трети сезон, който ще се излъчи 6 години след втори. Той ще запази антологичния формат и ще разкаже съвсем различна история. Подзаглавието му е „Дяволът в сребро“, по едноименния роман на Виктор Лавал (не е известен у нас, но по негови книги вече са правени сериали).

Ще се разказва за представител на работническата класа, който несправедливо е затворен в лудница. Там трябва да се оправя с пациенти, заговорничещи срещу него, със зли доктори, криещи страшни тайни, както и със самия Дявол.

Авторът на романа ще участва зад кадър като изпълнителен продуцент, заедно с Кристофър Кантуел и Карън Кусама, като последната ще режисира и първите два епизода.

Премиерата ще бъде чак догодина, но вероятно снимките ще се проведат още тази.