The-Terror

Трейлър за The Terror: Infamy

Втори сезон на „Ужас“ вече няма да има нищо общо с романа на Дан Симънс.

Мнозина останаха очаровани от телевизионната адаптация на романа „Ужас“ от Дан Симънс, въпреки че сериалът The Terror беше доста бавничък и не можа да предаде напълно атмосферата от книгата. Все пак и отзивите, и рейтингите се оказаха добри, при което AMC реши да поръча втори сезон. Тъй като историята от първи е изчерпана, втори ще разкаже съвсем друга такава, с нови герои. Така, де факто сериалът става антология, която всяка година ще бъде различна.

Втори сезон ще следва концепцията на първи, но в друга обстановка. Ще става дума за свръхестествен ужас по време на Втората световна война. Действието се развива в концентрационен лагер за жители на САЩ от японски произход, където сред прокудените върлува нещо ужасяващо. Спокойно можем да очакваме поне половината персонажи да измрат.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Сред големите звезди на The Terror: Infamy е Джордж Такей („Стар Трек“). Той ще играе Ямато-сан, пенсиониран капитан на рибарска лодка и старейшина в общността на главния герой. Такей е помагал на екипа и като исторически консултант, като е разказвал свои собствени преживявания от задържането му в подобен лагер като дете по времето на Втората световна.

Ще бъде много интересно да видим какво са направили сценаристите с концепцията, тъй като темата за японците в САЩ от онзи период рядко е засягана, да не би да обиди патриотичните чувства на някой американец. Също така, актьорски състав от предимно азиатски тип актьори в голяма продукция е рядкост.

The Terror: Infamy започва на 12 август. Стискаме палци българската премиера (вероятно по българската AMC) да не бъде много по-късно.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата