1 коментар
Time Traveler's Wifeep 6pictured: Theo James and Rose Leslie

The Time Traveler’s Wife е спрян

„Жената на пътешественика във времето“ не преживява първия си сезон.

Изображение с име: time traveler's wifeСкръбна вест! Доста добрият сериал „Жената на пътешественика във времето“ няма да има повече епизоди.

Шестте епизода на първи сезон дебютираха неотдавна по HBO. Базиран на книга, на която остана сравнително верен, макар и да не получи възможност да я адаптира изцяло, сериалът разказва за любовта на Клеър и Хенри, която не е никак обикновена, тъй като мъжът има неприятния навик да пътува във времето.

Сценарист беше Стивън Мофат, който има опит с подобни истории, благодарение на идеите му в „Доктор кой“. Преди сериала имаше и опит за кино адаптация, който обаче не беше успешен – филмът е смятан за провал. При сериала обаче не беше така – повечето ревюта са позитивни, скоро и ние ще напишем такова.

Уви, явно зрителите са били твърде малко. Има и оплаквания, че историята е неуместна, доколкото любовта при Клеър се заражда още в детска възраст, докато Хенри я посещава възрастен и така се създава намек за педофилия (въпреки че той е истински джентълмен в тези години).

Въпреки че всеки епизод е сам за себе си и има относителен завършек, много елементи от историята не бяха разкрити, а част от развитията в книгата останаха за втори сезон. Така никога няма да видим д-р Кендрик, който помага на Хенри да контролира състоянието си, както и Алба, дъщерята на Хенри и Клеър.

Жалко за Time Traveler’s Wife, но такъв е животът. Сега е моментът да възприемем философията му – няма смисъл да тъгуваме за загубата му, защото тя е неизбежна. Важното е да сме се насладили, докато го е имало.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата