"The Vampire Diaries" и "Supernatural" – подновени

Телевизията взе очакваното решение по-рано от предвиденото и направи ясното официално – „Дневниците на вампира“ и „Свръхестествено“ ще имат нови сезони.

CW ще инвестира в нови сезони на хитовите си сериали „Дневниците на вампира“ с участието на полубългарската гордост Нина Добрев и „Свръхестествено“ с участието на красавеца Дженсън Акълс. Зелената светлина за вампирските дневници не изненадва никого, имайки предвид, че драмата-кръвопиец е най-високо рейтинговия сериал на телевизията. „Свръхестествено“ пък ще излъчи седмия си сезон наесен. Преместването на епизодите в петък вечер повиши конкурентоспособността на CW в съответния ден и драстично повиши гледаемостта сред ключовата целева група между 18 и 34 години, а като цяло направи 60% скок в брой зрители.

Двата сериала скоро излъчват последните си епизоди от сезоните, които текат в момента – дневниците на 12 май, а свръхестествено на 20 май, като и за двата епизодите през сезона постепенно подготвяха драматични финали. Очаква се голяма част от героите в „Дневниците на вампира“ да умрат през последните няколко епизода от текущия сезон. Но феновете не бива да се притесняват, защото в този сериал смъртта рядко е окончателна. Войната в Рая между Кастиел и Рафаел пък ще окаже влияние върху финала на сезона, макар че камерата отново ще се фокусира повече върху отражението й върху света на Дийн и Сам, отколкото върху самата война.

Има изказвания и относно плановете за следващите сезони. В „Дневниците на вампира“ изпълнителният продуцент Кевин Уилямсън планира още изненади, включително и история със суперзлодея Клаус за главен герой. Клаус е част от семейството на най-старите и силни вампири в света, които също ще имат повече за вършене в предстоящите епизоди. От екипа на „Свръхестествено“ пък наскоро признаха, че феновете влияят силно на бъдещите епизоди. Сценаристите се информират през различните сайтове и социални мрежи за това, което се харесва на феновете, това, което не им допада, както и за това, което биха искали да видят. При това положение е трудно да направят нещо, което да не се хареса.

Главните роли в „Свръхестествено“ се изпълняват от Джаред Падалецки, Дженсън Акълс и Миша Колинс, а участие в „Дневниците на вампира“ взимат Иън Зомърхелдър, Пол Уесли, Нина Добрев, Стивън Р. МакКуин, Зак Рьорих и Кандис Акола.

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата