1 коментар
the winchesters

The CW доубиват продукцията си

Спрени са сериалите The Winchesters, Gotham Knights, Two Sentence Horror Stories.

Както сигурно вече сте чули, американската тийн-кабеларка CW минава през трудни времена. Предстои й да бъде продадена, парите й свършиха, поради което много от сериалите бяха спрени. Телевизията, която навремето бълваше най-много продукция, даде 15 сезона на един от най-хитовите си сериали и създаде цяла сериалова вселена от героите на DC, сега е на командно дишане и скоро ще продуцира по-малко сериали и от българските телевизии.

Поредната порция спрени фантастични сериали на CW е с три заглавия. Най-разочароващото спиране е това на The Winchesters. Сериалът беше разклонение на Supernatural и си намери много фенове – както пораснали такива на стария сериал, така и нови. В „Семейство Уинчестър“ се разказваше историята за родителите на двамата ни любими борци на демони Сам и Дийн (като Дженсън Акълс се завърна в ролята си, макар и предимно само като глас зад кадър). След като се разчу, че телевизията смята да спира сериала малко след началото му (излъчени са само 13 епизода), екипът и феновете организираха кампания за спасяването му. Тя доведе единствено до опит сериала да се продаде на друга телевизия, която да го продължи с още сезони, но този опит в крайна сметка се оказа неуспешен.

Изображение с име: gotham knights

Едно от спиранията, за които няма да тъгуваме, е това на Gotham Knights. Сюжетът му се развиваше в известния на батмановите фенове Готъм сити, където Брус Уейн току-що е бил убит. Неговият бунтарски настроен осиновен син Търнър Хейъс изгражда неочакван съюз с децата на враговете на Батман – Дуела, Харпър и Кълън Роу, когато всички биват набедени за убийството на Тъмния рицар. Рейтингите на първи сезон от това начинание не са твърде лоши и в други години биха довели до моментално подновяване за нови епизоди, но в тази обстановка – не стигат.

Последното заглавие е такова, което не бяхме чували досега – сериалът „Хорър истории в две изречения“ е изкарал цели три сезона, но и той е бил спрян. Предвид липсата на популярност, не е шокиращо, но все пак трябва да се отбележи.

Така единствената фантастика, която CW е подновила за нов сезон, е „Супермен и Лоис“.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата