the spiderwick chronicles

Тийнейджъри и чудовища в имението Спайдъруик

Дисни са се отказали от сериала по „Хрониките на Спайдъруик“, но стрийминг платформата Roku му е предложила убежище.

Ако детството ви не е било прекалено отдавна, то може би сте попадали на поредицата романи за подрастващи – „Хрониките на Спайдъруик“. По тях даже имаше един неуспешен филм преди няколко години.

Дошло е време книгите да се превърнат в сериал. Първоначално е било предвидено той да се пусне по Disney+, но от платформата са се отказали от него. Изненадващо, новият му дом е безплатната (но недостъпна в България) стриминг платформа Roku. Тя не произвежда изобилие от скъпи фантастични продукции и досега не е имала голям хит – може би сериалът The Spiderwick Chronicles ще им бъде първият?

Като начало, нека видим трейлъра:

Бутон за зареждане на YouTube видео

В сюжета се разказва за семейство Грейс, които се местят от Ню Йорк в наследствения им дом в Хенсън, Мичиган – имението Спайдъруик. Хелън се мести с 15-годишните си синове-близнаци Джаред и Саймън, както и по-голямата й дъщеря Малори. Там Джаред открива, че магията съществува и в имението се крие достъп до всякакви вълшебни същества. Но единствената, която му вярва, е пралеля му Лусинда, която му възлага мисията да пази магическите създания от злия огър Мулгарат.

В ролята на последния е Крисчън Слейтър, когото може би познавате от Mr. Robot или филма Interview with the Vampire. Други по-известни актьори няма, но все пак сериалът никак не изглежда евтин с многото си ефекти.

Идеята е адаптацията да бъде сравнително близка до книгите, като още не се знае каква част от 8-те романчета ще бъдат покрити в първи сезон.

Премиерата е на 19 април.

Бутон за зареждане на YouTube видео