ash evil dead

Тийзър и плакат за Ash vs. Evil Dead

Минисериалът на Starz по култовия хорър Evil Dead вече придобива вид.

С години феновете на Сам Райми и неговата трилогия „Злите мъртви“ мрънкаха за завръщане в бруталния и саркастичен свят на филмите с участието на Брус Кембъл. Вместо продължение обаче, Сайри и Кембъл направиха римейк на първия филм – добре приет от критиците, но не достатъчно успешен финансово, за да доведе до директно продължение.

Въпреки това, феновете все пак се добраха до своето – миналата година телевизията Starz („Демоните на да Винчи“, „Камелот“) обяви, че ще адаптира култовия франчайз за малкия екран. Сериалът ще се казва „Аш срещу злите мъртви“ и в главната роля отново ще гледаме Брус Кембъл. Оттогава досега нямаше много новини, но ето, че маркетинговата машина най-накрая се задвижва, за да подготви идването на сериала през есента. Първият знак за наближаващото събитие е тийзърът към него:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Ако сте очаквали кадри от сериала – съжаляваме, той тепърва се снима, но все пак е положителен знак, че ни подготвят толкова отрано. Ще има 10 епизода, в които Аш, неговата ръка-трион и пръчка, която прави „бум“, ще се борят с епидемия от зли мъртви. Към Брус Кембъл ще се присъедини и небезизвестната Люси Лоулес („Зина: принцесата войн“), която преди това ще гледаме и във втори сезон на „Салем“.

Starz е кабеларка, по която Сам Райми може да си позволи всякакви ужасии, така че едва ли някой ще го ограничава в реализирането на извратени фантазии. От тийзъра и плаката по-долу си личи също, че телевизията ще се възползва максимално умело от над 30-годишната история на франчайза. Стискаме палци Ash vs. Evil Dead да оправдае очакванията!

AVED-Teaser-1200x1800-Final

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата