3 коментара
batmansuperman

Тийзър за „Батман срещу Супермен“

Супермен е най-силен от супергероите, но дали това е за добро? Или може да поквари душата му, като настрои хората срещу него?

Феновете на DC Comics чакат това събитие от месеци, ако не и години! Най-накрая имаме кадри от предстоящия екшън „Батман срещу Супермен“. Атмосферата му е много мрачна, а повдигнатите въпроси са доста сериозни, така че никой не може да се оплаче от лековато отношение към проекта. Вижте сами за какво става дума:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Тийзърът трябваше да бъде пуснат в понеделник, но тъй като изтече по-рано с лошо качество, Warner Bros се видяха принудени да го пуснат преждевременно. Не че някой се оплаква.

Зак Снайдер е решил да изследва какво е да си човек и каква би била реакцията на човечеството, ако сред него заживее непобедимо извънземно същество, наподобяващо бог. Доста тежък подход към комиксови супергерои, създадени, за да забавляват американските тийнейджъри преди няколко десетилетия, но трилогията за „Тъмния рицар“ доказа, че работи. За разлика от повечето филми, където простолюдието приема супергероите с отворени обятия, тук човечеството реагира по-реалистично, и съответно – противоречиво. В крайна сметка, Супермен спаси Земята от генерал Зод, но самият той докара тази заплаха, а и битката не се размина без брутални разрушения (респективно, хиляди жертви, за които в тези филми обикновено никой не говори). Може би именно тази разруха около Кал-Ел ще настрои Батман срещу него?

Самият Батман изглежда малко странно, а и много от феновете все още не са много сигурни доколко Бен Афлек е подходящ за костюма му, но поне на глас го докарва. Не е много ясно как Снайдер ще го подсили, за да го направи достоен противник на неразрушим извънземен, но ще видим.

Не се знае колко от кадрите ще влязат в самия филм (например статуята с надпис „фалшив бог“ вероятно присъства само с маркетингова цел), но определено ДС задвижиха машината и ще търсят начин да станат достойна конкуренция на Марвел. Очаквайте през следващите години да бъдете затрупани от тотално неизвестни по нашите ширини супергерои, защото не само колегите на Железния човек ще се развихрят из кината. Филмите на DC, които ни очакват, са:

  • Batman v Superman: Dawn of Justice – на 25 март 2016
  • Suicide Squad – на 5 август 2016
  • Wonder Woman – на 23 юни 2017
  • Justice League – на 17 ноември 2017
  • The Flash – на 23 март 2018
  • Aquaman – на 27 юли 2018
  • Shazam – на 5 април 2019
  • Justice League 2 – на 14 юни 2019
  • Cyborg – на 3 април 2020
  • Green Lantern – на 19 юни 2020
Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата