NOS4A2

Тийзър за NOS4A2

ТВ-адаптацията на едноименния роман на Джо Хил показва първи кадри.

Едно от по-интересните нови предложения за тази година ще бъде сериалът NOS4A2 – адаптация на едноименния роман от Джо Хил (сина на Стивън Кинг). Книгата още я няма на български, но вероятно все някой ще се сети да я издаде в недалечно бъдеще, особено ако сериалът се развие добре. Въпреки че според мнозина обемът й е излишно раздут, идеята не е чак толкова оригинална, а интересното идва чак в последните страници. За уточнение – на английски заглавието се чете като „Носферату“ – интересно ще бъде да видим как българският превод ще се справи с него.

Нека видим първо тийзъра, а след това ще обясним и сюжета:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Главната героиня се казва Виктория Маккуин (играе я Ашли Къмингс). Тя има дар да намира неща – изгубени гривни, липсващи снимки, отговори на невъзможни въпроси. С нейния мотор тя стига до покрит мост, който я отвежда там, където има нужда.

Чарлз Талант Манкс пък (Закари Куинто) обича децата. Той ги вози в своята стара кола с регистрационен номер NOS4A2 в своя въображаем пленителен и доста страшен увеселителен парк Кристмасленд (Коледната земя/Коледоландия), където затваря душите им.

Като малка, Вик си намира белята – а именно Манкс. Сега тя е пораснала и е единственото дете, успяло да избяга от неописуемото зло на Манкс, бори се да забрави травмата. Но самият Чарли не само не иска да я забрави, но и продължава да я преследва. Той отново е на пътя и взима нова жертва – сина на Вик.

Сериалът се разработва още от 2015 година насам, но ще бъде готов за своята премиера чак лятото на тази година. Дотогава вероятно ще видим още трейлъри, както и по-точно описание на сюжета (а не това от книгата), което да ни подскаже доколко историята ще се придържа към книгата. Любопитно ще бъде и дали AMC планират минисериал, който да изчерпа книгата, или ще завършат сезона по друг начин, за да разтеглят действието в максимално много сезони.

Първите два епизода са режисирани от номинираната за Еми Кари Скогланд („Историята на прислужницата“). Тъй като Коледоландия е измислен свят, очакваме интересни визии и ефекти.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата