2 коментара
dontbeafraidofthedark mphto

Трейлър на „Don’t Be Afraid of the Dark“

Хорърът на Трой Никси е проект, който следим отдавна. Отчасти защото си падаме по подобни филми, отчасти заради доста високият предварителен рейтинг в IMDb (7.4), който може само да се повишава, имайки предвид колко традиционно критични са хората, гледали го първи. Не трябва, обаче,  да забравяме и присъствието на Гийермо дел Торо, защото отдалеч си личи, че си е оставил ръцете. А това може само да радва.

Изображение с име: Dont-Be-Afraid-of-the-Dark-first-trailerПреди време ви показахме първия тийзър, който изглеждаше обещаващо, но не показваше особено много от фабулата на филма и залагаше на „уау“ ефекта с дългите си празни кадри и сцената с малкото момиченце и чудовището, издържана в традициите на страшните филми. Днес, обаче, Miramax пуснаха традиционен две минутен трейлър, разкриващ ни много повече от атмосферата на филма. И определено сме доволни. Мен лично, ме радва най-вече фактът, че, до колкото мога да съдя от един трейлър, изключително много ми напомня на друг филм на дел Торо – „Лабиринтът на фавна“, който е един от личните ми фаворити за всички времена. Може би такъв е и замисълът – това да се яви като негова по-комерсиална версия.

Ето го и самият трейлър:

http://www.youtube.com/watch?v=J3jfBoBEdig

Сали Хърст (Бейли Мадисън) е самотно и вглъбено в себе си дете, което заминава за Род Айлънд, за да живее с баща си Алекс (Гай Пиърс) и новата му приятелка Ким (Кейти Холмс) в старо имение от XIX век, което двамата реставрират. Докато изследва всички краища на имота малкото момиче открива скрито мазе, което е недокосвано след мистериозната смърт на строителя на имението по времето на самия строеж. Когато Сали несъзнателно освобождава древна раса от обитаващи мрака същества, които искат да я завлекат в бездънните селения скрити под къщата, тя трябва да убеди Алекс и Ким, че заплахата е истинска, а не просто нейна измислица, преди злото, таящо се в мрака да ги погълне всичките. Ако сте гледали „Лабиринтът на фавна“, просто не можете да не усетите приликата.

Зад лентата стои Трой Никси и сценаристите Матю Робинс и Гийермо дел Торо. В ролите Кейти ХолмсГай Пиърс и Бейли Мадисън. Филмът (няколко пъти отлаган) ще излезе на 26 август, но аз не бих се обзаложил, че ще го гледаме скоро и по българските кина.

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата