1 коментар
dark matter

Трейлър за Dark Matter

И третият от новите космически сериали на телевизия Syfy вече придобива завършен вид.

След The Expanse и Killjoys, които дадоха заявка за нещо интересно с трейлърите си, дойде ред и на последния от обявените нови космически сериали на американската кабеларка за фантастика – Dark Matter. „Тъмна материя“ ще се развива в бъдещето и в космоса. Екипажът на катастрофирал космически кораб се събужда от стазис без спомени кои са и как са се озовали на борда. Те трябва бързо да се опознаят и да се научат да работят заедно, защото около тях е пълно с опасности, отмъщения, предателства и мрачни тайни.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Също като при трейлърите на другите два гореспоменати сериала, трудно ни е да преценим за качеството на сериала само от това клипче. Ясно е, че всичките са със сравнително скромни бюджети и няма как да очакваме нещо спиращо дъха от раз. В положителна посока обаче накланят везните имената, замесени в проекта.

Първо, както трейлърът подчертава, сериалът е от сценаристите и продуцентите на сериалите „Старгейт“. Дори, за да подсили интереса у феновете на портата към звездите, екипът на „Тъмна материя“ е привлякъл Аманда Тапинг (Саманта от SG-1) и Тори Хигинсън (Елизабет от Atlantis) в актьорския състав. Основните роли пък са раздадени на познати лица от „Континуум“, „Изгубено момиче“, „Напаст“, „Робокоп“ и други обичани фантастики за малък и голям екран. Не че става дума за високопрофилни звезди, но все пак, за да се събере толкова много талант в един проект, значи той има някакви качества.

Дали сме прави в предположенията си, ще разберем на 13 юни, когато епизодите започват да излизат. Дотогава – стискаме палци Syfy да не ни разочарова, както с някои други шумно рекламирани нови проекти.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата